Shit happens

Shit happens

Din Syn

AllmäntPosted by Caroline Giertz Fri, April 01, 2011 09:05:40
Det blir ju oftast att jag skriver när jag är arg på nåt. Men inte idag. Köpte ett par svindyra glasögon på Din Syn på Kungsholmen i somras, efter att ha snubblat in där, halvblind och av en ren slump.


De var väldigt trevliga, lät mig använda personaltoan, bjöd på kaffe, lånade hem ett par solglasögon till min dotter över helgen, bara för att de tyckte hon passade så bra i dem medan hon inte kunde bestämma sig.
I går gick jag dit igen, skruven hade ramlat ur mina tjusiga antireflex, progressiva, solkänsliga brillor. Sneda var de också, både på längden och tvärsen, och generande fingeravtrycksflottiga. Flitigt brukade och vem orkar släpa på glasögonfodral när man kan stoppa dem i fickan som de är? Jag har kanske satt mig på dem nästan lite nån gång och den där bataljen med galgen, när de räddade mig från att bli enögd, var väl ingen dröm ur deras synpunkt.
Om nu glasögon har några synpunkter.
Eller drömmar.
Hur som, själv är jag klädd i trasiga strumpbyxor, oknäppta skor, fläckig klänning och en frisyr som trotsar beskrivning. Medan jag lånar toan och får kaffe putsar och rätar de upp mina glasögon - men att skruva ihop dem, det går inte alls. Gängorna är tydligen utnötta.
Lite som jag, alltså. Ur gängorna.
Och då händer det som föranleder detta inlägg.
"Vi lagar dem lite provisoriskt nu, så kan du komma och hämta ett par nya om nån vecka."
"Va!?!?!"
"Ja, du har ju inte haft dem i ett år ens, de ska hålla för mer än så."
Wow!!!!
Nu har jag bara ett problem. Betyder det här att mina trofasta gamla glasögon måste dö? Kastas i nån massgrav (läs soptipp), ligga och lida i regn, blåst och snö, och pålitligt mörkna varje gång solen tittar fram, utan några ögon att skydda? Eller kremeras kanske, i nåt fjärrvärmeverk? Eller bara smältas ner och födas igen i nån sorts reinkarnering? Är det så de ska belönas? Efter allt de har gjort för mig? De är ju hjältar. Om än lite ur gängorna ...

  • Comments(2)//caroline.giertz.com/#post271