Shit happens

Shit happens

BDSM

PolitikPosted by Caroline Giertz Sun, April 03, 2011 09:56:00
Låt mig klargöra - jag tycker inte det är okej att hålla nån fången mot sin vilja. Våldtäkt är aldrig okej. Inte under några omständigheter.
Men.
Det finns dem som gillar hårda tag, att bindas, att vara maktlös och undergiven. Ganska många, både män och kvinnor. Man har kodord som ska avbryta och säga att nu räcker det, sluta.
Jag har sett en kvinna bindas upp på ett kors och piskas och torteras (av en annan kvinna) tills hon skimrade av avslappnad lycka.
Förlöst.
Det var en väldigt märklig upplevelse som ställde mina fördomar på huvudet.
Inte min grej, men oerhört fascinerande.
Nu går drevet mot 47-åringen med tortyrkällaren. Så här står det i dagens Expressen;
"Kan källaren ha varit en plats där han fick utlopp för sina fantasier?
- Det är en av sakerna som vi måste utreda, om det har förekommit som tillflyktsort för sexuella lustar, säger Tommy Nyman."
Det är väl ganska uppenbart att den har - men är det olagligt? Byt perspektiv ett ögonblick, byt BDSM mot homosexualitet. Någon har hittat en källare där män har sex med män i ett ödetorp. "Homokällaren" hamnar omedelbart i kvällstidningarna. En man träder fram och säger sig varit fången där. Man hittar torpets ägare. Polisen letar efter ett homonätverk och kartlägger hela hans bekantskapskrets. De konstaterar att han har varit intresserad av sexleksaker. Ägt en Ferrarri. Är spelmissbrukare. Att han har annoserat efter andra män som vill ha sex med honom.
Inget av detta är olagligt. Tvärtom, att annonsera efter slynor som vill bindas i en källare utan nåd är ganska rakt på sak och väldigt ärligt. Att det finns sidor som Bodycontact, där folk kan hitta varandra är väl jättebra, det minskar risken för misstag och låter lika leka bäst de vill.


En kvinna har trätt fram, efter att ha sett bilderna på källaren, och sagt att hon hållits där mot sin vilja. Det är givetvis en kvinna för mycket och om så är fallet ska han självklart dömas för det.
Men nu är han dömd på förhand, i en moralistisk iver som skrämmer mig. Vet inte hur många som på Facebook skrivit och sagt åt mig att jag borde ta bort honom. Hälften av de vänner han hade där har redan gjort det.
I Sverige våldtas ca tusenalts kvinnor per år. Ofta av en närstående eller bekant. I antalet anmälningar leder vi statistiken i EU. Heja oss. Men det var länge sen en kvinnas eventuella våldtäkt fyllde lösedlarna, dag efter dag. Det här handlar inte om våldtäkt, det handlar om att smutskasta sexuellt oliktänkande.
Så tills han är dömd får han vara kvar bland mina "vänner" på fejan.

  • Comments(17)//caroline.giertz.com/#post272