Shit happens

Shit happens

death by medication

PolitikPosted by Caroline Giertz Mon, February 13, 2012 12:53:01

Så har det hänt igen, ännu en legend har dött av en cocktail av receptbelagda mediciner. Michael Jacksson, Heath Ledger och nu Whitney. Det är inte lätt att vara rik och framgångsrik, och det säger jag utan någon som helst ironi.
Det är emellanåt inte lätt att leva över huvud taget. Och många av oss söker hjälp, av den traditionella sjukvården.
Den ska ju vara utan risk, till skillnad från healing, homeopati och annat kvacksalveri.
Vi förleds att tro att läkarens råd, att lagliga tabletter, är utan risker. I USA dör 1 miljon patienter årligen, inlagda på sjukhus, av orsaker relaterade till deras medicinering. Mellan 1983 och 2004 har death by medication gått upp 500%. Och så mycket som vart fjärde dödsfall over there kan orsakas av läkemedel. Vet inte hur illa det är i Sverige, men vet att det skrivs ut mängder av tabletter vars biverkningar är direkt kontraproduktiva och på sikt förvärrar det man från början behövde hjälp med. Så blir det högre doser och andra tabletter som ska hjälpa mot de första och ännu högre doser och sen snurrar det snabbt bortom kontroll.
Det suger.
Men det är, precis som köttätandet, en helig ko. Ursäkta ordvitsen.
Om liknande siffror gällde nåt alternativt, ojojoj, viket jävla liv det skulle bli. Tänk om Whitney dött i händerna på en kiropraktor, healer eller ett medium!!!
Tänk om.
Houston - you had a problem. And it was not just yours. We have a problem. A big one.
R.I.P Whitney.


  • Comments(6)//caroline.giertz.com/#post335