Shit happens

Shit happens

vattendöd

AllmäntPosted by Caroline Giertz Thu, July 05, 2012 21:14:56
Läste om en flicka som dött av att dricka 6 liter vatten. Och det gör mig så arg att jag måste skriva nåt.

För nästan 20 år sen var jag väldigt hälsosam. Det höll på att ta livet av mig. Jag skulle göra något som kallas tarmsköljning. Man dricker lättsaltat vatten och knorvar runt magen så det rinner igenom och sköljer bort all skit ut tarmarna och sen är man ren som en bebis. Det hela ordnades av Skandinavisk yoga och mediationsskolan.

"Och för en gångs skull ska du göra något ordentligt - så slarva inte igenom det här nu", sa dåvarande maken.
Nej, det skulle jag inte, lovade jag och tågade dit. Och drack mitt första glas. Tre deciliter, och sen ner och börja göra magrörelser och sen ut på toan. Vi var kanske 15 stycken och det fanns två toaletter. Jag lyckades inte klämma ut en endaste lite korv, men gick tillbaka och drack ett glas till.
Och så vidare.

Efter ett tiotal glas hade jag fortfarande inte fått ut nåt.
"Drick på du", sa instruktören. "Förr eller senare lossnar det."
Jag drack och knorvade magen och gick på toa och till slut hade jag druckit 27 glas. Det är nio liter. Då pallade jag inte mer. Så jag fick lite ris med smör på.
"Det är ingen fara", sa instruktören om allt vatten. "Du kissar ut det sen."
Jo tack. Med skvalpande mage tog jag mig hem och morgonen efter såg jag ut som en fullmåne. Fy fan vad jag hade ont i huvudet. Tror min migrän startade då. Nästa dag gick jag till doktorn. Han blev skitarg och sa att jag kunde dött. Och det där jädra yogaförbundet har aldrig tagit ansvar för det hela. Fick inte ens tillbaka pengarna. Det kostar på att försöka vara frisk ...

  • Comments(3)//caroline.giertz.com/#post355