Shit happens

Shit happens

utmaningen

LadanPosted by Caroline Giertz Mon, December 01, 2014 21:35:47
Vi hade en byggare på besök i Ladan. 25.000 per kvm sa han, för att rusta upp och bygga klart bostadsdelen av den. Det skulle bli typ 3.500.000 kronor. Det är vad det kostar. Sa han.
Vi har 350.000. Vi får klara oss utan byggmästare, helt enkel.
En annan människa kanske skulle misströsta inför så hopplösa odds. Den här människan blir extremt taggad.

Det här ska vi göra: borra brunn fixa avlopp, alltså trekammarbrunn och infiltration och få dem godkända av kommunen, riva ner och mura upp delar av två skorstenar och få dem godkänna av skorstenfejarmästaren dra ny el dra allt vatten köpa värmesystem och element och montera det bygga toa med dusch bygga kök lägga golv lägga om taket staga upp grunden sätta ny fasad byta flera fönster och ta upp några nya isolera ytterväggarna måla in- och utsida bygga sovloft bygga trappa riva kakelugn och sätta in braskamin istället bygga bastu och badrum bygga tarrsängar bygga tvättstuga sätta staket runt tomten så inte hundarna blir överkörda och väldigt väldigt gärna fixa en karpdamm. Jag har alltid drömt om en karpdamm. Var det allt? jag har säkert glömt något ... Just det, dra in telefon, bygga gäststuga, fixa matkällaren, bygga 15 nya kvm för en ny entré och anlägga en trädgård också. Och en parkeringsplats.

Om jag har glömt nåt mer orkar jag inte tänka på det just nu.

Vi ska ha en vedpanna, ett sånt system går på mellan 70.000 och uppåt, utan radiatorer, men jag hittade ett i Lindesberg för 11.500, inklusive radiatorer. CTC V30, 90% verkningsgrad, med en 900 liter acktank. Det känns som en bra början. Dessvärre lyckades jag stoppa in de fyra golvskruvarna till pannan i själva acktanken. Fråga mig inte hur det gick till, det bara hände liksom. Klonk, klonk, klonk klonk sa det när de landade i botten av de 900 litrarnas tomrum. Det känns som en mindre bra början. Nu måsta jag försöka vända den uppochner och skaka ut dem ...


  • Comments(1)//caroline.giertz.com/#post458