Shit happens

Shit happens

den allsmäktige

TeorierPosted by Caroline Giertz Thu, February 26, 2015 13:40:07
Om vi nu utgår från att det skulle finnas en allsmäktig Gud - hur kan någon som tror på denne få för sig att utföra illdåd i dennes namn? Om Gud nu fanns och vore allsmäktig, kan man inte utgå från att Gud själv tar hand om det där med att bestraffa eller avrätta eller på annat sätt handskas med de avfällingar och syndare som behöver tillrättavisas? Är det inte ett underkännande, ja rent av en förolämpning av Guds enorma kraft att själv ta på sig att utföra dessa handlingar?

Jag får inte ihop det ...

Om jag trodde på en allsmäktig Gud, som hade tid, lust och ork att bry sig om vad vi håller på med här på planeten Jorden, då skulle jag känna mig fullt trygg i förvissningen om att Gud tog hand om det som behövde tas om hand alldeles själv. Och aldrig tycka att jag hade vare sig rätt eller förstånd att gå Guds ärenden.

Men å andra sidan - jag förstår bara mindre och mindre av det som sker här på Jorden. Men jag önskar verkligen att jag hade tron att säga "Ske Guds vilja" och sen bara slappna av och acceptera de prövningar som vi alla drabbas av. För de är ganska många nu.  • Comments(5)//caroline.giertz.com/#post471