Shit happens

Shit happens

treo och pharmacia

MigränPosted by Caroline Giertz Sun, January 16, 2011 12:50:13
Ibland tänker jag att jag borde skriva om det ...

Började få huvudvärk i 20-årsåldern, kanske för att jag har ADHD, vilket jag ju inte visste då, fast tomgångsturbon drev hjärnan i en ständig snurr. Började äta Treo, snart dagligen, fick mer och mer migrän, i början på 00-talet var den daglig, varenda jävla morgon vaknade jag av migrän i vargatimmen och tryckte i mig allt från Treo Comp till Maxalt och Imigran eller Zoomig för att ens orka kravla mig ur sängen.

Det var bara tanken på barnen som gjorde att jag inte tog livet av mig, daglig migrän i kanske 5 år är ingen lek.

Av en ren slump fick jag veta att denna dagliga migrän var tablettframkallad. Att folk som har migrän (10% av befolkningen) inte får äta mer än max tre värktabletter i veckan för att inte börja bygga upp reboundsmärta som om det går riktigt illa kan bli till kronisk.

Nu vet jag också att man inte blir mer tålig mot smärta, utan tvärtom. Det blir som en allergi, minsta smärtimpuls, som hos andra skulle ebba bort, triggar en full attack i nån kontraproduktiv samarbetsvilja av hjärnan.

Och varje gång jag ser en reklam för Treo, som i alla fall för några år sen handlade om att den som gjort nåt fel tog tabletten själv istället för att ge den till den som hade ont, blir jag rasande. Plantera att Treo hjälper mot stress. Treo är extremt beroendeframkallande. Att ta en Treo för att komma igång blir lätt en vana. Som bokstavligen talat kan leda till livslångt lidande.


Det har tagit många år att komma ur tablettsnurren, Treo Comp är inte heller nån lek att göra sig fri från, men migränen är kvar. Inte daglig, men var och varannan vecka. Och minsta påfrestning framkallar den. Stress, sömnbrist, oro, två klunkar vin, cocillana, långa resor, annan smärta, fel kudde, you name it.

Och nu, efter ett långt smärtstunget liv, orkar jag inte ens vara arg. Jag orkar ingenting. Hjärnan känns trasig, sönderbränd. Man säger att IQ-n sjunker med 30% dan efter ett anfall, för att sen sega sig tillbaka. Men jag är rädd för att den aldrig kommer tillbaka till samma nivå, att varje anfall sliter sönder några synapser för gott.

När det kommer larmrapporter om att unga tjejer knaprar Treo vill jag bara gråta. Men jag orkar inte ...

  • Comments(14)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Aila H Mon, January 09, 2012 22:15:00

Hej igen...jag här igen som tjatar om atlaskotan. Nu finns det en ny hemsida: www.atlaskotan.se och det verkar som om mottagningen på Sveavägen i Stockholm just nu är den enda mottagningen i Stockholm ..jag läser andras hälsovinster på hemsidan, och undrar om du redan varit och kontrollerat din kota? Det är en investering....jag vet det pga jag haft så mycket problem själv tidigare. Såååå många säger att deras migrän försvunnit. Det gjorde min med. Kram till dig!!! Just do it!!

Posted by Aila Hautala Tue, April 26, 2011 18:28:15

Hej. Nu har Atlaskotan.se öppnat en mottagning i city! Kolla på hemsidan www.atlaskotan.se mvh Aila

Posted by Christin Fri, March 18, 2011 22:16:55

Jeg gikk til kiropraktor, og min migrene forsvant umiddelbart. Fra fire, fem kraftige anfall i måneden til 0.
Har siden vært symptomfri i ca 25 år. Nå har jeg migrene ca en gang i året. Og anfallene er som en mild sommerbris i forhold til før.

Posted by Aila Wed, February 23, 2011 13:45:02

Jag tror att det kan vara en bidragande orsak. Kotan ska ju inte vara sned. Jag blev fotograferad innan justeringen och var överraskad över att jag stod snett. Fotograferades efter justeringen...och jag stod rakt. Min arbetsplats betalade detta. Jag är jättenöjd. Lycka till! Då har du i alla fall gjort något och inte gett upp....kramar!

Posted by caroline Wed, February 23, 2011 11:57:04

Mina halsband åker alltid runt - du menar att det har med atlaskotan att göra? Kanske ska ta en tur dig igen, då ...

Posted by Aila Tue, February 22, 2011 22:05:46

Hej....Ooo, vad synd. Atlasjusteringen kändes bra för mig. Förut hade jag alltid snedvridna tröjor, nuförtiden sitter de rätt....och jag står helt rakt efter 40 års sneda rygg....och LCHF har hjälpt mig. Men som sagt - är man vegetarian så är det ju lite svårare. Kolhydrater orsakar en hel del inflammationer i kroppen. Och de jag har omkring mig har fått väldiga hälsovinster. Hur kan jag hjälpa dig? Jag köpte en kudde som innehåller små korn, man kan minska antalet och öka korn-antalet efter behag. Det kan också påverka huvudvärken...att huvudet har fel kudde. Ja, det finns många aspekter. Men du verkar ha så många kontakter av andlig natur. Kan inte de hjälpa dig? Tänk om huvudvärken beror på något från tidigare liv, då?

Posted by caroline Mon, February 21, 2011 21:30:48

Aila, tack för tipset, men LCHF verkar vara en lite svårt kost att ge sig på om man är vegeterian ... Jag hade beställt en tid för atlaskotegrejs, men det var nåt fel på deras bokningssystem så ingen var där och då blev jag sur, som tagit ledigt och åkt långt åt skogen i onödan. Tycker de borde gett mig en behandlig gratis, eller nåt, men de erbjöd inget sånt så då tycker jag de är oseriösa och vågar inte åka dit igen.

Posted by Aila Mon, February 21, 2011 19:23:29

Hej....läste lite om din huvudvärk. Jag VET att LCHF mat minskar migränen drastiskt. Man mår helt fantastiskt. Gå in på www.lchf.se eller de sidor som länkas, sök på migrän och se hur många som blivit av med den. Förut hade jag migrän på lördagsmornar....men det var pga allt godis jag ätit dagen innan. En annan sak är atlaskotan, mitt tips är att du går in på www.atlantotec.com. Det lönar sig att prova dessa två tips. Du har bara hälsovinster att hämta. Kram Aila

Posted by caroline Tue, January 18, 2011 15:31:13

Wanda-Gabriella, jag är ingen hejare på "tidigare liv", men om det är "Det Okända" du vill komma i kontakt med så kan du maila på medium@tv4.se.
Allt gott

Posted by garou Mon, January 17, 2011 03:24:57

Jag förstår. Eller nåt...?
Vi vet bara till en tiondedel hur hjärnan fungerar. Resten, dvs. nio gånger så mycket, kunde vara lika oändligt långt borta som i andra änden av universum, även om det inte finns någon sådan: vi vet inte mer om hjärnan än vad vi vet om de mest avlägnsa galaxer. Strängt taget.

Det är tur i alla fall att inte hjärnan sover när du och jag gör det: då kunde det ju hända att vi 'glömde bort' att andas och det tror jag inte är nyttigt, i alla fall inte på lång sikt.

Och så var det det där med kaffet på morgonen. Jag hänger med så långt att jag rör mig i riktning mot kaffebryggaren och sträcker mig efter kannan med kaffe i och häller upp en kopp nybryggt det första jag gör på morgonen.
Men sen blir det knepigare: jag använder inte grädde i kaffet och inte socker heller, för den delen.
Hur reagerar hjärnan då? Låtsas den som ingenting och låter mig hållas med mitt fast hjärnan kanske tänker att vadå ingen grädde det verkar ju inte klokt?
Eller blir hjärnan rent av förbannad och sparkar bakut alldeles?
Får man tända en cigg till kaffet på morgonen eller vill hjärnan att man väntar till lunch?

Det finns de som dricker te på morgonen också och jag har hört att några hoppar över både teet och kaffet och går direkt på starkölen i stället. Men det kanske bara är som folk säger?
Jag dricker kaffe på morgonen, men bara då. Det där med att dricka tjugo koppar på jobbet också har jag aldrig förstått.

Nu ska jag läsa artikeln en gång till. Då kanske jag fattar vad som är höger och vänster också och vad det är som händer inne i huvudet när jag vrider om startnyckeln till bilen.

Det är fint att du hittar såna här grejer: bubblor av gammastrålar och en hjärna som ser ut som om Jackson Pollock hade gått förbi, &c.
Såna saker som du och jag bara måste veta. ADHD och ADSH B52.0.

Posted by Wanda-Gabriella Umiecka Sun, January 16, 2011 22:16:17

Jag försöker komma i kontakt med Dig angående "Tidigare liv", men kan inte hitta e-mail till Dig. Var vänlig & skriv till mig för att det är inte detta forum som jag ska beskriva allt som "klämmer".

wandagabriella.umiecka@telia.com

Posted by caroline Sun, January 16, 2011 18:56:48

Det är det nog, en myt alltså.

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=people-only-use-10-percent-of-brain

Posted by caroline Sun, January 16, 2011 18:53:47

300%? Jösses, lika obegripligt som att universum är oändligt. Jag har hört att det där med den oanvända hjärnan är en myt. Måste genast kolla ...

Posted by garou Sun, January 16, 2011 15:02:44

Min IQ sjunker alltid med 300 procent efter varje glas vin.
Men det gör ingenting: jag har hört att det finns hundra miljarder IQ kvar i hjärnan efteråt.
Outnyttjade tillgångar som ingen ännu har prospekterat och ännu mindre exploaterat.
Jag tror inte att du är så mycket annorlunda än jag. För fan, Caroline: det finns gott om hopp ännu!