Shit happens

Shit happens

evigt liv

TeorierPosted by Caroline Giertz Sun, March 24, 2013 18:05:16
När nån säger att de vill ha evigt liv tänker jag att de är tokiga. Eller möjligtvis inte vet vad de pratar om. Hur kul skulle det vara, att alla man älskar dör ifrån en? Att skaffa fru nummer 83 och veta att man har kanske max 50 år innan det skiter sig? Igen? Att se den älskade och sina barn växa upp, åldras och dö? Och bli ensam kvar, gång efter gång efter gång? Efter gång efter gång efter gång ... Fatta - vilket fruktansvärt öde!!!

Det är oerhört plågsamt, när nån man älskar dör. Tack och lov för att man inte behöver uppleva det så många gånger.

Men alla kan väl få evigt liv? Eller hur. Hur kul vore det, att inte ett enda barn till fick födas? Att inte få uppleva den där totala kärleken som föräldraskapet erbjuder? Min mormors mor dog, min dotter föddes. En lämnar plats åt en annan. Det är ju så logiskt att det är vackert.

Men om bara dom man gillar har evigt liv, då? Medan alla andra, man inte bryr sig om dör? Och lämnar plats åt andra? Fast efter 500 år så har ens barn kärat ner sig och fått barn som kärat ner sig och blivit osams med sin partner och träffat nån annan och fått barn som kärat ner sig och jag ni hajar. Vem ska egentligen bestämma vilka som ska dö och vilka som ska få leva? Upplagt för bråk, skulle jag vilja säga.

Och hur kul vore det att ha gjort allt och sett allt och känt allt förut? Herregud, jag är 54 och har redan börjat bli lite mättad. Saker känns inte lika viktiga som förut. Känns inte lika mycket, på gott och ont. Det som gör livet viktigt är att det tar slut. Varje gång döden gör sig påmind fylls jag av sprudlande livsglädje. För livet är en gåva här och nu. Det kan ta slut i morgon. Det kommer ta slut, om inte allt för lång tid. Så lev det nu, lev det fullt ut. Nästan varenda kväll, när jag väntar på sömnen fylls jag av tacksamhet. Ännu en dag har jag fått. Ännu en dag som blev min. Det är ett mirakel.

Jag tror att döden är livets viktigaste beståndsdel.

  • Comments(9)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by NackaNick Wed, April 24, 2013 23:40:26

Du missar väl inte ansökan till att åka till Mars? Fyra personer får chansen till detta äventyr år 2022. Ansökningstiden går ut 31 augusti och du lämnar din ansökan på https://apply.mars-one.com.

Man måste bosätta sig där, det blir antagligen ingen returresa. Man undrar ju:finns det möjligheter att duscha och tvätta håret? Kan man laga till en omelett eller en varm smörgås om man blir sugen frampå kvällarna? Svaret är antagligen nej! Kanske bäst att stanna på det blå klotet ändå!

Posted by garou Tue, April 16, 2013 04:15:54

I have a rendez-vous with Death every day! What about you? Haven't we all?

Posted by Lis Tue, April 16, 2013 02:55:10

"Jag har funnit att det inte finns någonting som lika bra får mig att uppskatta livet som detta att ofta möta döden".

Dannion Brinkley ur sin bok "Inte rädd för att dö". Träffades av blixten och har mött döden vid två olika tillfällen. Levnadsglad författare och föreläsare och dessutom medarbetare på hospice.

Posted by lelle Sun, April 07, 2013 12:31:04

Hej. Klart vi inte kan springa omkring som däggdjur i evighet. Men det måste ju finnas en ansvarig utgivare som har en planerad fortsättning för oss. Vem tar annars ansvar för allt lidande i världen. Annars är ju bara evolutionen ett katastrofalt misslyckande och borde avbrytas med att alla kärnvapen avfyrades med det samma!!

Posted by caroline Sun, March 31, 2013 15:50:31

Blir så himla glad över att hitta kommentarer här!!! Och så genomtänkta kommentarer dessutom. Glad påsk på er.

Posted by caroline Sun, March 31, 2013 15:50:24

Blir så himla glad över att hitta kommentarer här!!! Och så genomtänkta kommentarer dessutom. Glad påsk på er.

Posted by Lis Fri, March 29, 2013 05:58:13

Klokt skrivet Caroline. Evigt liv i fysisk form vore ju ett stillastående, en stagnation. Vad skulle hända med all kreativitet, vi skulle gå omkring som staffagefigurer istället för levande människor med nerv och passion. Födsel och död är en förutsättning för utveckling och i det större perspektivet ingår vi ju ändå alla i det stora kretsloppet utan början och slut.

Posted by Susanne Lindberg Wed, March 27, 2013 03:18:21

Hej! Jag har försökt att få tag på dig angående att jag har filmat något mycket intressant. Hör av dig till mig Susanne Lindberg på mail: simipuff@hotmail.com Mvh Susanne!

Posted by NackaNick Tue, March 26, 2013 09:08:56

Påsken närmar sig! Död och evigt liv är heavy things. Och så är det ju våren; ena dagen vill man dö och den andra är livet det enda tänkbara. Ars moriende, ars vivende.

Det finns en trend nu att man kan bli 200 jordår genom att halvsvälta, vilket jävla liv!