Shit happens

Shit happens

väskan

ModePosted by Caroline Giertz Mon, June 03, 2013 22:01:10
I hela mitt 55 år långa liv har jag varit totalt oförstående inför kvinnor som köper handväskor för flera tusen. Medlidande har varit den starkaste känslan. Tätt följt av förvirring och en gnutta förakt.

Hur kan man spendera flera tusen på nåt så utomordentligt fånigt - när man kan hitta nån gammal väska i mormors garderob, eller på Myrorna, eller på nåt torg nånstans, eller rent av sy en själv? Och ge pengarna till nån bättre behövande? Jag har satt en ära i att trixa och fiffa och köpa gammalt och göra om.

Om nån nån gång skulle säga "Vilken fin väska du har!" (as if) skulle jag förmodligen svara nåt i stil med "Den här? Den kostade 125 kronor i en realåda och så tog jag en rem från en annan väska och bytte ut och sydde en knapp där och gjorde en extra ficka inuti för mobilen och sen lagade jag det här hörnet som gått sönder och ... ".

Det är sån jag är. Det är jag. Lågbudget. Fiffig. Det ska stå på min gravsten - hon var i alla fall fiffig. Det är barnen och jag helt överens om.

Och bloggare, som skriver om dyra väskor de köper - när Gud skiljer agnarna från vetet - då är det nog dom som ryker först ...

Så vad hände? Hur i allsinadar gick det till? Jag har just surfat in på en väns webbutik, serendipia, och köpt den här;

Den är bara alldeles - alldeles - perfekt ... Och jag är bara alldeles - alldeles - perplex ...

  • Comments(8)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by caroline Sat, June 08, 2013 14:56:50

Alltså -

http://www.expressen.se/nyheter/prinsessbrollopet/midelfarts-dyra-vaska---vard-en-kvarts-miljon/

Posted by caroline Sat, June 08, 2013 14:56:40

Alltså -

http://www.expressen.se/nyheter/prinsessbrollopet/midelfarts-dyra-vaska---vard-en-kvarts-miljon/

Posted by garou Thu, June 06, 2013 12:02:58

Excuse accepted. Men gör inte om det: två gånger är redan tre för många!

Posted by Chris Wed, June 05, 2013 23:23:47

130 000 för väskan! Tänker hon ha den på lördag framme vid altaret i Slottskyrkan inför Guds ansikte och i församlingens närvaro? Hela apanaget måste ha gått åt till bara väskan. Men hon måste väl ha något mer på sig också? Kanske får hon lite "nålpengar" av den amerikanske snubben med guldbyxorna, att handla en klänning för?

Posted by Lis Wed, June 05, 2013 03:24:56

Det är ingenting mot väskan för 130 000 kronor (hick) som sessan Madeleine uppges vara ägare till. I jämförelse är det fortfarande lågbudget för din väska, Caroline. Jag gissar dessutom att din väska kommer att hänga med och vara älskad långt längre än sessans hypertrend-dito. Väskan är ju jättefin, priset säkert mer betingat av arbetsmöda än exklusivt designmärke där man betalar för ett namn i första hand.

Posted by Chris Wed, June 05, 2013 02:13:06

Det finns ett uttryck: att vara vid sunda väskor! Vår emigrerade sessa Madeleine införskaffade nyligen en väska för 17 000 kronor. Och vem minns inte Mona Sahlins rosa misstag som hon hade med sig in i riksdagen? Vad är det med väskor som gör att det går överstyr?

Posted by Caroline Giertz Tue, June 04, 2013 05:07:28

Förlåt!

Posted by garou Tue, June 04, 2013 03:31:32

Förrädare!