Shit happens

Shit happens

blind kärlek

KärlekPosted by Caroline Giertz Sat, July 06, 2013 13:41:43
Vi har alla våra hang ups. Somliga mer än andra kanske. Att jag arbetar med TV är tämligen otippat, enär jag har en självbild som gör att jag undviker speglar och avskyr att fotograferas. När vi spelar in brukar jag gömma mig bakom fotograferna och bara träda fram om det är något jag tycker jag måste fråga eller säga. Jag tittar nästan aldrig på programmen själv, mår oftast lätt illa av att se mig. Det har flera gånger hänt att jag skämts om jag ätit på restaurang - folk betalar för att äta där, så ska de tvingas se något så osmakligt som jag. Att sminka sig är både plågsamt som meningslöst. Om folk säger att jag är vacker blir jag rädd - hur besvikna ska de inte bli när de förstår hur det egentligen ligger till? Eller osäker - ljuger de för mig? För att sopa till med en rak höger om jag tror dem?

"Trodde du? Som är så jävla ful? Ha, du är inte bara ful, du är ju korkad också."

Det var mycket därför jag vek ut mig i Slits för 15 år sen. För att visa alla andra fula - kan jag bli vacker kan ni det också.

Sjukt, visst, men sånt har inte med förstånd eller logik eller sanning att göra. Det sitter präglat djupt där inne och trots lager av både år och kärlek och ömhet ligger det och lurar på djupet och bubblar upp likt metangas i en sjö med jämna mellanrum. Jag vill helst vare sig tänka på eller tala om utseende.

Och nu har jag blivit gammal också, och ganska ful "på riktigt". Det är få förunnat att åldras med behag. Slapp hud, muskler på rymmen och kesoliknande innanmäte som fyller ut på fel ställen. Men det känns nästan skönt, nu matchar självbilden verkligheten. Och hjärtat är vackert, det skimrar och lever sitt eget liv.

Men så har jag då denna man, denna Pan, denna levande, vackra, starka man med konstnärsögon som gör skulpturer och ser det andra inte ser. Det är en ständig kamp att inte bara gå och gömma sig, att våga säga ja och låta sig älskas och vinterns mörker är en välsignelse medan sommarens obarmhärtiga ljus - ja ni fattar. Enda möjligheten att hålla kärleken vid liv är ju att han inte sett mig än, han har bara sett hjärtat och den dag han ser volangerna på magen är det kört.

Så är det skitvarmt, bikinin plockas fram, jag solar lite i smyg och ska in och dricka vatten och då kommer han och där står jag och kan inte gömma mig och han säger Gud vad du är vacker och jag vill gråta, men han menar det, kärleken rinner liksom ur ögonen och plötsligt slappnar jag av.

Kärleken är blind, sägs det. Men han ser mig vacker.

Skulpturen han gjort, Syndabocken, står i Charlottendal. Och den är vacker på riktigt.

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Beundrare Sun, April 09, 2017 20:14:32

Ni är vacker från insidan och hela vägen till utsidan. Jag visste faktiskt inte vem ni var förrän jag första gången för ca två år sedan såg på Det okända och jag har sedan dess alltid försökt se varje program. Ni är en helt fantastiskt vacker kvinna i dina bästa år. Om det är ert vackra inre som skimrande ger er ert vackra yttre är av egal betydelse, enär det inre är himla mycket mer värd än allt annat.
En väldigt stor virtuell kram till er från en riktig beundrare.

Posted by carina Tue, September 17, 2013 16:57:23

Herregud,människa! Du är jättefin jue!Å detvtycker inte bara jag,många med mig.kraaaam

Posted by Micke Mogen Tue, September 03, 2013 05:51:26

Nej Caroline,vad är detta för nonsens !. Jag är egentligen här på siten för att leta lite "Behind the scenes"-material från/med "Det okända"-programmen (Det verkar nu vara rätt magert med sådant,men jag har läst en massa annat intressant och meningsfullt istället.-Välskrivet såsom alltid på Giertz-manér !) .Vilket spån har sagt att du är ful ?."Fulhet" är helt subjektivt i både sin språkliga grundbetydelse och tillämpning.Den dumfan som kallade dig "ful" sitter inte inne med ngt universalfacit över estetisk korrekthet,och har inte ett jota mera rätt än miffot som skulle dra slutsatsen att: ""Melodifestivalen har 32 bidrag per årlig säsong. Därför är automatiskt den som kommer sist,under hela nästföljande kalenderår,också Sveriges sämsta artist,med Sveriges sämsta låt"". -Sant ??. Eeeeh,..njaee..inte riktigt dagens sanning dårå va.. ¤¤¤ Du är en stilig och parant kvinna i övre medelåldern enligt min (ganska allmänna tror jag) åsikt som vuxen heterosexuell man,född -71.Men på vilket sätt är det intressant överhuvudtaget egentligen,ur ren professionell synpunkt ?. -"Skönhet" är inget som definierar dig som yrkesperson,och du har ju definitivt inte valt att bli en s.k. "offentlig person" för att medverka och bli förnedrad i nån jävla "Reality(a tjena !) Show" !.Du leder och producerar istället under stor journalistisk skärpa,RIKTIGA TV-PROGRAM,med ÄKTA MENING OCH INNEHÅLL,och som dessutom får utstå SKURAR AV HÅN,GALLA,OCH ALLEHANDA ABSURDA IFRÅGASÄTTANDEN !.(-Att du dessutom,trots TV 4:s flat/-feghet,ENSAM valde att framträda bland horder av åsiktsmotståndare i SVT:s "Debatt" och försvara programmet,var/är bland det strongaste och modigaste jag sett på mkt länge i rutan !).Du skriver böcker och egen hemsida,och (även om "Slitz"-bilden var GLÖDHET på sin tid !) dessutom: Vem skulle begära att en stjärnkock,en raketforskare,eller neurokirurg ska vara SNYGG,utöver då sin profession ?!. Men på temat "snygg i TV",så är möjligen detta med "styling" ngt som Lotta Engberg,Marianne Rundström,och Robert Aschberg borde fundera mera kring,än du!. -Nä,ta å spöa skiten ur de där jävla cancercellerna nu,så jag köpa boken med dina upplevelser av/med "Världens bästa sjukvårdssystem"(NOT !) sen !. ¤¤¤¤¤ Mvh /Micke ------------


"Morsan e´ okej !" (M. Uggla)

Du är ingen tragisk tant för att du e mamma.
Å dessutom skön,vakant 50-årig flamma.
-Varannan helg ska ut på jakt, på nåt förorts-place.
Strunta blankt i folks förakt, kör ditt eget race !

Kör så att det ryker,hej hej hej hej hej hej !.
Kör så att det ryker,Yeah !.Morsan e´ O.K. .
Glöm varenda lipsill.Lev ditt liv precis som du vill.
Kör så att det ryker,hej hej hej hej hej hej,Yeah !.
Morsan e´ O.K. !.

Du kommer i ditt blåa hår iförd en drapering.
Som visar dina breda lår och nya tatuering.
Skridande längs trottoar'n,skiner som en sol.
Inte konstigt dina barn tycker du e´ cool !.

Kör så att det ryker,hej hej hej hej hej hej !.
Kör så att det ryker,Yeah !.Morsan e´ O.K. .
Vittnar om hur fel det e´
att en äldre brud e´ passé.
Kör så att det ryker,hej hej hej hej hej hej !.
Morsan e´ O.K. !

Var sommar står du som turist,14 dar i sträck.
Kollar in en ung basist i ett coverband på "Snäck".

Kör så att det ryker,hej hej hej hej hej hej !.
Kör så att det ryker,Yeah !.Morsan e´ O.K. .
Vägrar knyta några band.Mamsens hem e´ ingenmansland !.
Kör så att det ryker,hej hej hej hej hej hej,Yeah !.
Morsan e´ O.K. !.

---------

Posted by Lis Sun, July 14, 2013 01:15:48

Jag känner igen mig i mycket av det du beskriver, detta att ha en förvrängd självbild när det kommer till utseendet. Men du som verkligen är vacker och dessutom skicklig programledare, det är sorgligt att du ska behöva känna olust inför hur du tar dig ut inför världen och inte tro att din yta skimrar lika vackert som ditt hjärta. Jag hoppas din kloke man kan återspegla vad han ser i så hög grad att också du börjar se det han ser närhelst du vågar ta en titt på dig själv. Jag har själv märkt att en mans kärleksfulla ögon är den bästa spegeln och aldrig har jag väl känt mig vackrare än när jag sett in i den.

Posted by moonlight serenade Sat, July 06, 2013 20:26:38

Jag blev uppriktigt ledsen när jag läste delar av blogginlägget. Vad är definitionen av vacker? Är det den vedertagna som vi ser i media? Själv bara älskar jag när någon inte ser ut så! När någon inte är halvt utmärglad, bottleblond och med konstgjord fläskläpp.

Du nämner ordet präglad och det är just vad det handlar om. All känsla av att inte duga, av vilket slag det vara må, handlar om prägling. Själv tycker jag att den som präglar barn till en negativ syn på sig själv, är kriminell.

Och så kan man förundras över att Tillvaron sänder precis rätt person i din väg, i varandras väg! Kärleken!