Shit happens

Shit happens

rumänska hundar

ResorPosted by Caroline Giertz Wed, July 17, 2013 21:12:13
Vi har tagit en tur till en liten by i Transylvanien, kärleken och jag. Vart ska man annars åka på semester, liksom?
Jag hade ett par rumänska bröder som hjälpte mig lite när jag renoverade skeppet för några år sen - då pratade de om att jag borde hälsa på dem - nu är vi på besök i deras by. Och hem. Vi har till och med fått deras säng att sova i - de sover på soffan. Här finns inte ett hotell i sikte. Inte McDonalds, H&M eller Starbucks heller.

Det är fantastiskt här. Vi är de enda turisterna, ingen pratar engelska, det växer plommon överallt och gathundarna har bättre trafikvett än vilken stockholmare som helst. Just gathundarna är kanske den största överraskningen. De verkar så oerhört nöjda med livet. Kanske är det annorlunda i de större städerna, men här har de ett paradis. Att omplacera dem, och ta dem till Sverige, tycks vara ett hårt straff. Vi borde snarare ta våra hundar hit, släppa ut dem och låta dem vara fria. Kanske ska starta en förening? Befria en svensk lägenhetshund?


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by garou Fri, July 19, 2013 06:05:11

Jag har också varit i Transsylvanien: jag hade ett rendez-vous med vojevod Vlad III Dracul aka Djävulen i Sighişoara en gång.
Hälsa Dracula från mig om du träffar på honom. Om du ser några infångade fiender som har spetstas levande på pålar längs vägarna vet du att Vlad är i närheten.

Posted by Chri-Chri Thu, July 18, 2013 01:27:26

Tjusigt! Bra för hundarna. I Sverige står det alltid hundar bundna utanför affärsgallerior, ängsligt spanande efter husse och matte som sitter på Donken och käkar hamburgare i godan ro.

Varför heter det gathundar gatflickor och gatsten, men gatubelysning gatukorsning och gatumusikant?