Shit happens

Shit happens

aldrigheten

CancerPosted by Caroline Giertz Fri, October 04, 2013 00:30:37
Som ni vet går jag och väntar på provresultat. Så när det låg ett kuvert i brevlådan från Karolinska slet jag upp det. Om allt är bra kanske de skickar den glada nyheten? Men så var det inte. Det var ett brev från Radiumhemmet.
"På grund av ändrade mottagningsförhållande ber vi att få ändra din mottagningstid till xxx"
De har tidigarelagt mitt besök med en hel vecka. Bara så där. Vadå ändrade mottagningsförhållanden? De ska måla om veckan efter? De ska stänga? De ska få besök av utomjordingar och måste sätta hela stället i karantän???

Det kan ju bara betyda en sak, tänkte jag. Att de har fått mina resultat och de ser inte bra ut. Cancern finns redan överallt. Jag måste dit och börja cellförgiftas så snart som möjligt. Men det kan de ju inte skriva i ett brev eller säga på telefonen, så de får hitta på nån luddig lögn.
Ändrad mottagningsförhållanden, my ass!!!

Tänkte jag och försökte somna. Det gick så där. Hela natten låg jag och vande mig vid tanken på en nära förestående död. För jag tänker inte kämpa in i det sista och plågas i onödan. Är det kört tänker jag ta livet av mig, lugnt och stilla, efter att ha sagt farväl och ordnat alla papper och städad strumplådan. Jag levde mig in i det hela så till den milda grad att jag blev djupt olycklig. Såg mina förtvivlade barn. Dom jag älskar och dom som älskar mig. En vän till mig, Tommy, har använt ett underbart ord för att beskriva sorgen när nån dör. "Aldrigheten". Den plågsamma aldrigheten i att aldrig mer kunna kramas, vara nära. Andas samma luft. Enda tanken som tröstade var att jag kan försöka bevisa att vi överlever döden när jag dör. Om vi nu gör det. Så om nån skeptiker har nåt förslag på hur ett sånt experiment kan utformas - låt mig få veta. Tänkte jag, som alltid måste försöka hitta nåt positivt i varenda katastrof.

Min älskade blev så knäckt att han gick ut i skogen och grät och bad till högre makter om att hitta nåt som skulle göra mig frisk. Så snubblade han och landade med näsan på en väldigt vacker sten. Och fick till sig att den kom från rymden och var vad han letade efter och att det fanns ännu fler en bit bort. Han gick dit och hittade dem också. Om de kan bota cancer eller inte återstår ju att se, men de är väldigt vackra.Jag ringde Radiumhemmet så fort det bara gick på morgonen. Inga provresultat, bara en läkare som blivit tvungen att boka om. Sa de. Jag tycker de kunde skrivit det. Så hade jag sluppit en väldigt sorglig natt ... Men å andra sidan - då hade jag inte fått en väldigt vacker sten ...  • Comments(10)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by gäst Sun, October 06, 2013 21:20:15

har du övervägt macrobiotisk kost? vet inte vad du har för tankar på mat men det kan knappast bli värre av att prova :)

Posted by Eva Sat, October 05, 2013 23:40:53

Oj vad du får utstå mycket nu. Läser din blogg här för första gången då jag såg din medverkan på tvn. Starkt av dig!! Otroligt. Hoppas givetvis allt ordnar sig. Ta hand om dig och din familj. Kram från jag som heter Eva (vi följer ditt program på tv varje vecka.uhhh..spännande! Gillar sånt.)

Posted by Britt Inger Sat, October 05, 2013 14:30:16

Caroline, du ska veta att vi alla följer dig o hejjar på, peppar och kramar om dig !!
Kramar Britt inger

Posted by Jeanette Sat, October 05, 2013 09:45:25

Tack Caroline för att du orkar blogga och delar med dig av allt! Du skriver så förbaskat bra. Håller tummisarna hårt för dig. Hoppas att du får en bra helg. Ett gäng peppkramisar från mig.

Posted by Lucia Fri, October 04, 2013 21:32:41

Hang in there. Jag skrev ofta brev till min läkare vid frågor. Hon ringde alltid omgående. Ett litet tips bara om Du inte får svar direkt. Jag rekommenderar också fokus på att hitta ett bra förhållningssätt till hela den absurda situationen. För egen del slöt jag mig inne i mörka solglasögon vid alla besök. Innan jag kom på det kände jag mig blottad osv, efter solglasögonens inträde blev det enklare.

Posted by caroline Fri, October 04, 2013 19:56:57

Blir så himla glad över det gensvar jag får här. Det lindrar. Tack.

Posted by Maria W Fri, October 04, 2013 19:55:20

Kramar o omtanke/ Maria

Posted by Maria W Fri, October 04, 2013 19:53:56

Caroline, allt kommer att bli bra! Jag har gått genom samma operation 1995. Visserligen ingen robot...Visst tänkte jag också en hel del för det gör man. Idag klarar dom mycket inom cancervården. dDu får inte ge opp! Det blir bra o du klarar av det

Posted by carina Fri, October 04, 2013 16:06:16

vilket fantastiskt ord. Aldrigheten. Kram

Posted by Susan Fri, October 04, 2013 10:27:11

Skönt att det inte var en fredag som brevet dök upp och att du hann få en logisk förklaring innan helgen....... Dessa hjärnspöken har ställt till det många gånger för mig, oftast som ett slags skydd ( tänker jag det värsta så händer inte det).....Stor kram till dig