Shit happens

Shit happens

"rätten till heltid"

PolitikPosted by Caroline Giertz Fri, March 14, 2014 11:56:54
Det talas ofta om hur kvinnor fastnar i deltidsfällor och hur alla ska ha rätt till ett heltidsarbete. Ofta ur ett feministiskt perspektiv. Jag är feminist, men varenda gång jag hör nåt sånt ryser jag.
Nu senast i Anna Laestadius Larssons annars behövliga blogg.
Vad har någon för rätt att veta hur jag vill arbeta? Vad har någon för rätt att säga att alla vill arbeta heltid?
Jag har absolut inte velat arbeta heltid stora delar av livet. Hellre lite mindre pengar, hellre köpa kläder på Myrorna, plocka möbler ur containrar, hellre köpa mat som säljs för halva priset enär datumet går ut i morgon, hellre hugga ved och spara pengar där det går än jobba heltid. Jag har velat vara med mina barn, jag njöt av varenda sekund av mitt deltidsarbete när de växte upp. Om jag skulle starta en politisk rörelse skulle den kämpa för att ge alla rätten till deltid. Det skulle få in fler i arbetslivet och låta dem som jobbar halvt ihjäl sig ha ett liv vid sidan om pengajakten.

Hur mycket av det vi köper behöver vi? Hur mycket mat slänger vi? Hur mycket lägger vi på cigarretter, chips, godis och annat som är direkt skadligt? Hur mycket av våra 40 timmar i veckan orkar vi arbeta - egentligen? Hur effektiva är vi? Jag tror alla skulle vinna på att vi arbetade färre timmar ... Även arbetsgivaren.

  • Comments(60)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ouuuuups Mon, April 14, 2014 12:47:10

Tack så mycket :)

Posted by zelma Mon, April 14, 2014 12:19:38

Tack! Ha en bra du också! :)

Posted by Ouuuups Mon, April 14, 2014 10:22:49

Det lät intressant :) Det har jag nog inte heller märkt så mycket. Men jag har sett i ett avsnitt att dom ha lagt på ett namn, terry säger ett namn och sen direkt efter ett annat vilket inte kan stämma eftersom han nämner det första namnet hela tiden under programmet att det var så hon hette. Självklart har det funnits en Erika Sundberg där sen och inte Thörnberg som terry sa. Dom koppla det alltid till en träff fast det är fel. Åh så roligt hoppas du får en bra dag i Lund :)

Posted by Ouuuups Mon, April 14, 2014 10:22:46

Det lät intressant :) Det har jag nog inte heller märkt så mycket. Men jag har sett i ett avsnitt att dom ha lagt på ett namn, terry säger ett namn och sen direkt efter ett annat vilket inte kan stämma eftersom han nämner det första namnet hela tiden under programmet att det var så hon hette. Självklart har det funnits en Erika Sundberg där sen och inte Thörnberg som terry sa. Dom koppla det alltid till en träff fast det är fel. Åh så roligt hoppas du får en bra dag i Lund :)

Posted by zelma Mon, April 14, 2014 02:22:23

Ja, det kanske är en bra idé!

Citerar ur en bok som heter Mystik och andlighet, från ett avsnitt som Dan Larhammar skrivit: "...Spiritismen hamnade så småningom i vanrykte efter att skeptiker avslöjat medier.....Ironiskt nog är det på senare år just kameror, i form av hårt vinklade, redigerade och dramatiserade tv-program, som förorsakat ett ökat intresse för denna och liknande former av mystik. Tv-tittaren har nästan helt berövats möjligheterna att avgöra vad som är kameratrick, redigering och dramatisering"

Så har jag inte upplevt att man gör med Det okända. Men i liknande program är det mycket flashande med ljus och dubbelexponeringar som jag tycker förtar trovärdigheten.

I eftermiddag åker jag till Lund och träffar biblioteksmänniskan :)

Posted by Ouuuups Sun, April 13, 2014 10:31:36

Det vet jag faktiskt inte om det gör. Men dom som påstår sig ha dessa krafter borde lätt kunna ta sig till en affär nattetid plocka på sig dom varorna dom behöver och sen ta sig hem igen. Haha jag håller med jag har också tänkt på det. För jag såg när hon ritade en morfar och sen några avsnitt fram ritade hon igen och han såg exakt likadan ut :) En sak till om medierna skulle man inte kunna sätta dom i en bil med förbundna ögon och in dit dom ska, täcker för alla fönstrerna så dom inte se något sen börja berätta. För nu bruka dom veta vilken stad dom ska till, det är lätt att söka upp om staden innan och dess förgågna. Man plockar upp dom hemma eller på ett helt annat ställe och kör sen till det hemsökta huset. Det hade verkligen varit ett bevis på om dom verkligen kan det dom påstår sig kunna :)

Posted by zelma Sun, April 13, 2014 04:44:47

Finns det pengar i bankerna alls numera? The Upman sisters kollade sina killar när de lämnade kroppen. De tog sig, kroppslösa, helt enkelt till deras lägenheter och kollade upp dem.

Att lämna kroppen är en gammal företeelse. Profeten Hesekiel i Gamla Testamentet gjorde det och asaguden Oden också.
Jag kom på en sak jag inte riktigt förstår mig på i Det okända. Det är när mediet Camilla ritar ansiktena som andar haft under sitt jordeliv. För mig ser hennes teckningar av ansikten precis likadana ut varje gång. Jag kan inte se någon skillnad på dem.

Posted by Ouuuups Sat, April 12, 2014 16:02:37

Funkar utanför kroppen för alla? Jag såg ett avsnitt med Torbjörn Sassersson för några årsen när några ska välja en bild och sätta den bilden i ett låst rum och han får fram att det är world trade center och den bilden stämmer. En proffessor ser detta avsnittet och menar på att riktigt så funkar det inte, utan han sätter upp ett x antal bilder i ett rum och Sassersson ska få fram två av dom bilderna som är i detta rum. Ingen är rätt. Utan då kommer han med bortförklaringar. Om man hade kunnat göra utanför kroppen resor så hade man ju sluppit ta sig någonstanns utan då gör man bara en resa dit, sno med sig lite mat man kan råna en bank nattetid ;)

Posted by zelma Sat, April 12, 2014 15:51:07

Det avsnittet har jag inte sett. Verkar konstigt med polkagrisarna, men men.....

Ett svenskt syskonpar, Upman, har ägnat sig mycket åt utanför-kroppen-resor och skrivit en bok om det med detaljerade beskrivningar av experimenten.

Ja, informationen är begränsad men det är ändå mycket intressant.

Posted by Ouuuups Sat, April 12, 2014 10:48:20

Det verka ju intressant. När anden ändå kommer fram varför säger den inget intressant till sin familj eller vad det nu kan vara. Utan oftast sånt som vi andra bara kan söka upp? Jag vet inte om du tror på du vet när man lämnar sin kropp? En tjej var med i det okända igår och sa att hon var med om det när hon var nio år och alltid snodde med sig en massa polkagrisar på en marknad. Så när hon vaknade hade hon alltid massa polkagrisar under kudden. Jag tycker mer det kändes att hon ville göra reklam om sig. Att något medie skulle upptäcka henne den vägen. Hon höll med terry om allt han sa vilket jag tvivlar på att allt kan stämma eftersom andarna är begränsade :)

Posted by zelma Sat, April 12, 2014 10:16:15

Jag läser för närvarande Jonathan Lindströms bok Medvetandets gåta. Där sägs att själen antagligen är en process i hjärnan och att det har med elektromagnetiskt fält att göra. Jag ser då framför mig de avlidnas själar som en massa elektromagnetiska fält som kanske hakar i varandra och blir till ett jättestort elektromagnetiskt fält och att det kanske är det som utgör den andliga dimensionen som mediala kommunicerar med.

Posted by Ouuuuups Fri, April 11, 2014 14:59:50

Fast det blir ju förväg för oss. Eftersom vi inte vet det dom ser då?

Dom har säkert nämnt något i det okända som ska hända dom i framtiden men inget som vi vet stämmer. Men om dom vill berätta något viktigt, hur kommer det sig att dom aldrig säger vad dom heter? Varför är det så svårt att säga för dom måste väl fortfarande komma ihåg vad dom heter? Eller säger till sina anhöriga något viktigt som dom vet kommer hända?

Det håller jag med om att det är brottsligt, men jag ser inte skillnaden det som medierna i det okända gör. Dom kan också lika gärna hitta på utan att vissa ser det? Vendela meddelade till en kvinna som jobbade i en liten affär, gör du piroger så kommer du få mer kunder hit. Vilket bara va snack för det kom inte fler kunder dit. Anden kunde ju det i förväg då att gör hon piroger så kommer det folk.

Posted by zelma Fri, April 11, 2014 14:34:40

Fast för dem är det ju inte 'i förväg' eftersom tiden inte verkar vara linjär där. Det vore kanske inte så bra att få veta allt om vad som ska hända? Som jag fattar det så talar de bara om det som är viktigt att få veta. Jag har sett program av Det okända där det har sagts saker om framtiden.

Om en spåkvinna medvetet ljuger ihop något så är det förstås brottsligt.
I programmen har medierna andekontakt med den som spökar i ett hus, eller också en annan ande som berättar om spöket som det handlar om. Så har jag förstått det i alla fall.

Posted by Ouuuups Fri, April 11, 2014 12:33:34

Låter inte det lite konstigt att dom skulle veta saker i förväg? Om dom vet saker i förväg varför berättar andarna aldrig något i programmen om någons framtid? Utan det bruka mest bara vara trams dom vill säga. Om det nu är så tydligt att andarna vet saker i förväg borde man inte kunna använda den metoden och se hela sin framtid då? En spåkvinna fick ju två års fängelse för att ha lurat folk på pengar och hittat på att dom ska resa till ett land så hittar du din kärlek. Vad är skillnaden här? Medierna hittar också på en massa och säger medierna te.x ett namn och dom som är med i programmet ser lite fråganden ut, så säger dom direkt: Kolla upp det i arkiven. Borde det inte funka lika bra när det är reading? Oftast så kommer den personen fram som dom vill och då kan den anden ser vad som ska hända men nämner inget om det. I programmen har dom aldrig nämnt om att det är en ande som pratar till medierna och få information den vägen. Utan det var nytt, medierna ser absolut inte den anden som dom påstår sig prata med utan har en medlare och medlaren kan alltså ljuga och ännu en undanflykt varför dom fick fel information. Lätt att skylla på medlaren om det blir fel ;)

Posted by zelma Fri, April 11, 2014 00:31:42

Egentligen är det tydligen så att tiden inte fungerar på samma sätt i andevärlden som här. Allting eller 'all tid' verkar finnas samtidigt där. Därför förstår de inte att sånt de berättar inte har hänt än. Det är ju också skillnad på när ett medium befinner sig i ett 'spökhus' och talar med andar som spökar där, jämfört med när hon/han har en s.k. reading med en person. Men de går oftast bet på att berätta när något ska hända och det beror nog på andevärldens tidsbegrepp.

Posted by Ouuuuups Thu, April 10, 2014 22:15:34

Tråkigt att höra om din mamma.

Så andarna kan se in i framtiden då? Egentligen är det inte medierna som ser utan en ande medlar till dom? Är det så när dom säger att dom ser en person så är det en ande som är där emellan hur den personen ser ut och vad han hade för intresse te.x? Det kan vara intressant att veta mer om :)

Det var ju bra av dom medierna att dom kunde se det så långt fram :) Jag kan inte tro på det, för det jag sett på det okända gör att man blir ännu mer skeptisk. Men skulle jag träffa ett riktigt medium kanske dom kunde visa mig motsatsen då.

Posted by zelda Thu, April 10, 2014 20:53:45

Jag vill berätta om gammelmormors ring. 2003 sa ett medium att två personer i andevärlden ville säga mig något. På beskrivningen förstod jag att det var min gammelmormor och gammelmorfar som dog på 60-talet. (Han använde två hemmagjorda käppar i ek samtidigt. Omgivningen hade lite roligt åt de där käpparna när han levde. Vidare beskrev mediet att gammelmormor var bra mycket längre än sin man och så visades Putte, deras hund vars halva huvud var vitt och det andra svart). De frågade varför jag hade lagt ringen åt sidan. Jag fattade ingenting av frågan.

2008 dog min mamma och jag ärvde bl.a en ring av henne. Min moster talade om att det var gammelmormors ring från början. Jag använder inte smycken så ringen blev undanlagd fram till 2012 då min systerdotter fyllde år och jag gav den till henne. Den låg alltså undanlagd i fyra år. Det var först 2012 jag kom att tänka på vad mediet sagt om ringen. Även där talade alltså andarna om något som ännu inte hänt men som kom att hända.

Posted by Ouuuups Thu, April 10, 2014 17:12:59

Nä jag vet inte, det är nog mest medierna som är det som låtsas att dom se saker. Absolut dom kan säkert skoja till det men som sagt ingen ser dom eller hör deras åsikter. Fast oftast är det ju " rätt " information i programmen fast det var fel blir det rätt. Men som ett avsnitt jag nämnde tidigare om Terry när han sitter med den mamman och han säger till henne att han är arg för att du tänkt byta gardiner och hon säger att hon inte ha några och då säger terry det är det han skämtar om. Det tycker jag bara är pinsamt av honom. Han kör barnumuttalanden hela sittningen men får ingen fullträff. Vad är det medierna har som inte vi har? Hur har dom förmågan att se och höra andar? Också väldigt intressant att få reda på :)

Posted by zelma Thu, April 10, 2014 14:40:07

Gesus är mest bara pinsam.
Men något som är intressant är varför vissa andar kan ge fel information. Är de busiga eller är deras kunskap begränsad? Hur mycket kan vi utvecklas som andar på andra sidan? Det är en intressant fråga som vi ännu inte kan få svar på.

Posted by Ouuuups Wed, April 09, 2014 23:43:22

Klart jag såg han är ju ett geni. Ja det är mycket vatten där men ändå gissar hon alltid fel. Hon säger vatten eftersom hon vet om det själv. Jag såg ett annat program hon var med i gesus har kommenterat den också men jag ha sett det en gång innan jag såg hans version om man säger. Hon gör bort sig totalt hon går helt åt fel håll hon säger att hon vill ha bekräftelse om det hon sagt stämmer innan hon ens knappt ha börjat, och det andra norska mediet som är med skämmer också ut sig. Dom två kan man inte hurra för ;)

Posted by zelma Wed, April 09, 2014 22:54:17

Ouuuuups,

Du såg vem som gjort mixen va? Gesus Petterson! Ingen vän av det övernaturliga precis. Tänk vad många program Lena Ranehag har deltagit i och i Norge är det fullt med vatten! Den mixen var ganska löjlig!


Posted by Ouuuups Wed, April 09, 2014 19:50:44

Så det var ett exakt namn? Inte att det bara liknade det som det bruka göra i programmen? Anden hade väl en dålig dag eller så hörde inte Lena informationen ordentligt ;) Det tycker jag du ska göra.

Posted by zelda Wed, April 09, 2014 19:44:20

Ja, jag fick hela namnet på personen! Vad jag menar är att informationen kunde omfattat även namnet på biblioteket och vilken stad det handlar om också! Samt i vilket sammanhang vi skulle ses. I så fall hade informationen varit 100%.
Jag kollar klippet sedan.

Posted by Ouuuuups Wed, April 09, 2014 18:56:49

Jag förstår vad du menar, men du sa själv att Lena gav dig dubbel namnet och efternamnet. Sen säger du att hon eller anden kunde fått fram det också. Jag vet bara inte hur du ska ha det? Fick du namnet och efternamnet eller inte?

Jag tror inte jag vet att han är från England. Menade på att det var lite mer bredare i USA och att där skulle han inte ha en chans mot alla dom andra medierna han skulle avslöja sig direkt. Men du vet ju inte helt hundra att dom kommunicera med andevärlden? Du får aldrig något bevis på att det verkligen är någon där som medierna pratar med.

Jag ska skicka ett klipp till dig med Lena när hon säger samma saker i varje avsnitt. Det är inte det okända utan ett annat program. Är det inte konstigt att hon får fram likadana bilder i huvudet i varje avsnitt? http://www.youtube.com/watch?v=dMWLdmHBQ-8

Posted by zelma Wed, April 09, 2014 18:31:04

Jag menar, vilket jag klart och tydligt sagt tidigare, att kommunikationen är begränsad. Det kan bero på: 1) Kommunikationen sker mellan två olika dimensioner, vilket gör att det är svårt helt enkelt. 2) Andarna säger bara vissa saker i ett sammanhang. Antingen beror det på att andarna bara vill kommunicera vissa saker eller inte klarar av att överföra allt. 3) Eller också beror det på att mediet inte uppfattar allt. Hur som helst så är det fantastiskt intressant att det går att kommunicera med andevärlden överhuvudtaget. Förstår du vad jag menar nu då?

Jag tror att Terry är från England. Och jag tycker att samtliga medier i Det okända är skickliga.

Posted by Ouuuuups Wed, April 09, 2014 17:47:40

Rätta mig om jag har fel här nu men du skrev " Du nämner Lena Ranehag och hon meddelade mig vid tillfälle ett helt namn, varav förnamnet var ett dubbelnamn och efternamnet hade en säregen stavning ".

Men nu skriver du att namnet på bibliotekets skulle sagts. Jag blir bara mer och mer skeptisk till detta. Du verka inte veta vad du själv prata om längre. Utan försöker skydda medierna hela tiden. Varför tror du Terry jobbar i Sverige med detta? För han är inte lika skicklig som dom är som gör detta i USA. Dom kan det betydligt bättre gör det inte så tydligt som dom gör i det okända och Sverige. Medierna i det okända är för mig ett stort skämt. Såg du avsnittet idag med Lena så förstår du precis vad jag menar.

Posted by zelma Wed, April 09, 2014 17:13:11

Om det varit fullödigt och inte så fragmentariskt skulle namnet på biblioteket sagts och staden där det finns. Anden kunde talat om i vilket sammanhang vi skulle ses mm. Nu kan det förstås hända att andarna bara säger det som de tycker är viktigt men det blir oavsett en begränsad information. Det behöver alltså inte vara varken fel på andarna eller medierna. Sedan är det förstås subjektivt hur mycket man får ut av det. Allt som de berörda personerna i Det okända får ut av det kanske jag som tittare inte uppfattar.

Posted by Ouuuups Wed, April 09, 2014 15:45:44

Så verkar det ju inte när medierna pratar. Dom babblar ju på som fan i varje program. Det kanske bara är i det okända det inte är begränsat ;) Lena fick ju fram både dubbelnamn och ett bibliotek som stämde in på dig sex år senare. Genom ett telefonsamtal. Hur begränsat kan det vara.

Posted by zelma Wed, April 09, 2014 15:11:55

Jag minns! Om det vore som att ringa upp ett telefonnummer skulle man få glasklar information i sammanhängande berättelser. Men så är det inte. Kommunikationen är begränsad.

Posted by Ouuuups Wed, April 09, 2014 12:26:15

Du skrev så fint i första inlägget "Du verkar tro att medium ungefär ringer upp ett mobilnummer till andevärlden och sedan är allt klart för kommunikation. Tyvärr är det mer komplicerat än så ". Kom gärna ihåg vad du skriver. Ändå så får du kontakt hela tiden och spökena pratar på i ett. Att medierna behöver gå runt i huset innan är för att se vad dom kan se i huset och inte för att känna av, för som sagt känner dom av dom redan i bilen då måste dom ändå gå runt och se om dom kan känna av. Du pratar emot dig själv hela tiden precis som alla andra som tro på medier. Som sagt så är det medierna jag inte tro på, dom kan inte se och höra spöken. Haha skickliga det kan man lugnt säga att dom inte är. Du menar som pierre han bruka få fram sånt som alla andra också kan få fram. Alltså är det rätt att ersätta pierre med en amatör.

Posted by zelma Wed, April 09, 2014 12:15:59

Det gläder mig att det fungerat så bra för Det okända. Det stärker min uppfattning att programmet har gräddan av medier till sitt förfogande.

Och Ouuuuups; jag skrev att just de medierna är så känsliga eller skickliga att de får kontakt redan innan de anländer till huset. Alla medier är inte lika skickliga som de som arbetar med Det okända. Läs gärna rätt.

Posted by Ouuuups Wed, April 09, 2014 11:34:13

Det är bra zelma helt plötslig är alla känsliga och man kan känna av dom redan innan man kommit fram till huset. Nyss var det ju jätte svårt men i varje program få dom kontakt innan dom är framme. Du prata emot dig själv hela tiden och r mig ännu mera skeptisk. Hejdå! Roligt att du Caroline svarade :) Det var som jag trodde att medierna alltid får kontakt. Därför är blir jag ännu mer skeptisk att det alltid gå att få det. Jag gillar dig i det okända du gör ett bra jobb. Det är bara medierna som jag tror bluffar en hel del. Lycka till :)

Posted by Caroline Giertz Wed, April 09, 2014 07:45:19

Ni får så gärna diskutera här, nu är Sjuan inte har nåt forum för sånt ... Och jag ber om ursäkt för att jag inte hinner delta mer. Vi har faktiskt bara avstått från att sända två program (av kanske 200). Det har inte berott på bristande andekontakt, ena gången fungerade inte mikrofonerna, andra gången fick familjen problem av helt annan sort och ville inte exponeras i TV. Jag är själv förvånad över att det alltid finns nån att prata med när vi åker ut. Och efter över mer än tio år med Det Okända och Förnimmelse är jag själv förvissad om att det går att kommunicera med något som inte syns och hörs i vår vanlig värld. Jag tror det är avlidna människor, men det kan jag ju inte veta. Och att det går ganska dåligt ibland stärker min uppfattning om att det är på riktigt. Om vi ville göra "bra TV" och fuskade till det skulle programmet vara betydligt "bättre". Nu vinglar det lite här och där, men det är på riktigt. Själv skulle jag gärna klara mig utan några av de övertydliga tillbakablickarna, men man får välja sina strider ... Nu ska jag hasta ut och hjälpa förvirrade själar i Gnarp :).

Posted by zelma Wed, April 09, 2014 02:22:04

Ouuuuups,

Nej, jag skämtar inte. Andar kan säga vad som händer t.ex sex år framåt eftersom tiden inte finns där som här. Vem biblioteksmänniskan är behåller jag för mig själv. Det är en vanlig människa som jag känner numera.

Att medierna kan känna av andarna redan innan de kommit fram till platsen beror väl på att de är känsliga. Kan tänka mig att man knutit 'gräddan' av medier till Det okända. Jag vet förresten inte om man misslyckas någon gång just i Det okända, det får du fråga Caroline. Men jag vet att det finns medier i övrigt som inte lyckas varje gång med sina andekontakter.

Nu måste vi sluta diskutera här Ouuuuups. Hej!


Posted by Ouuuups Wed, April 09, 2014 00:55:46

 Ja men vem är denna biblioteks människan då? Personen var ofta på universitetets biblioteket vilket jag fick reda på senare alltså sex år senare. Jag hoppas du skämtar med mig? Hur skulle en ande från andra sidan kunna veta att du skulle möta en person sex år senare. Frågan är ju om Lena ringde upp dig eller om du ringde till henne och hon fick fram allt detta direkt.  Eh ah det skulle man kunna eftersom du själv så fint beskrev " Och som sagt, det finns ingen automatik i att kommunikationen med andevärlden alltid fungerar. Det kan vi som jordbor inte göra något åt för närvarande."  Skulle man inte kunna visa då att det inte alltid gör det istället för att låtsas att det alltid går?  En sista sak som jag undrar över. I varje program när medierna kommer fram till den by eller stad dom ska vara i så känner dom redan av anden redan på tågstationen eller i bilen. Är det inte konstigt att man känner av anden redan där innan man kommit till huset? Att det alltid är samma ande som följer med hela vägen fram till huset  ( att det är den anden som spökat i familjens hus ) att man få kontakt direkt när man hoppar av tåget?Jag fråga bara det eftersom enligt dig i tidigare inlägg så kunde det ju vara så himla svårt att få kontakt och det går inte på beställning. Men här minsann hinner dom känna av anden innan dom ens är framme vid platsen.

Posted by zelma Tue, April 08, 2014 23:36:12

Ouuuuups,

Men haha, nu tror jag att du skojar ändå? Lena förmedlade biblioteksmänniskans namn mm till mig och som en ande talat om för henne. Anden var i andevärlden men biblioteksmänniskan finns levande i denna världen, då som nu. Hajar du? Vad gör medier annat än förmedlar från andevärlden? Jag tycker att Lena är ett superskickligt medium.

Meeh! Så då skulle man visa ett program där man säger att i det här programmet lyckades vi inte få kontakt med några andar, men vi sänder det ändå?

God natt med dig, och ursäkta oss Caroline för att vi diskuterade det här under din blogg.

Posted by Ouuuuups Tue, April 08, 2014 22:29:16

Det kan jag hålla med om att det är lite dumt. Caroline tycker jag gör ett bra jobb i det okända hon håller sig lite i bakgrunden och fråga ibland några frågor som hon vet familjen vill ha svar på.

Så Lena fick fram ett namn det var det jävligaste det har nog aldrig hänt innan. Så det namnet hon sa var det namnet du mötte sen? Du sa själv att det inte var en person i andevärlden men nu är det helt plötsligt det? Då var det alltså en ande som kunde se in i din framtid och inte Lena? Lena förmedlade alltså bara?
Du kanske ha sett Lena i andarnas makt och förnimmelse programmet, hon gör verkligen bort sig där.

Nu säger jag skärpning till dig, vore inte det ett tecken att visa att det faktiskt inte alltid finns något? Det bevisar bara att man inte kan visa avsnitt där man inte få kontakt det som nu skulle vara så mänskligt att man inte alltid få kontakt. Det hade dom kunnat visa men väljer att ta bort det då? Jag tror i alla fall inte att det är så dom hittar alltid spöken att snacka med. Som sagt så ljuger dom och hittar på, det skulle vara om dom absolut inte kan läsa cold reading eller se något i deras hus som dom kan låtsas att spöket säger till dom ;)
Posted by zelma Tue, April 08, 2014 21:18:09

Ouuuuups,

Ge dig nu och var inte oförskämd! Jag är inte Caroline men jag skäms lite för att vi skriver om medier och andar under hennes blogg som handlar om förkortad arbetstid.

Nu får du skärpa dig lite. Du frågar varför Lena ville att jag skulle få kontakt med biblioteksmänniskan. Lena ville väl ingenting utan hon förmedlade vad en ande sa angående biblioteksmänniskan. Du kan glömma Cold Reading i hennes fall för Lena och jag talade i telefon och allt hon visste var mitt namn, vi har aldrig träffats. Om jag inte antecknat det hon sa skulle jag ha glömt bort alltsammans. Det var först långt efter att jag träffat bibliotekmänniskan som jag råkade hitta mina anteckningar och där stod namnet och en massa annat om människan.

Skärpning igen! Du kan väl inte veta om det alltid blir ett program när de besöker folk. Vi ser de gånger när det blivit ett program. Jag vet inte vad det är för klipp jag skulle skicka, jag har sett programmen det är allt.

För mig är det inte viktigt att bevisa kommunikationen mellan medier och andevärlden, lika lite som jag kräver bevis för att någon älskar mig t.ex, (kärlek går ju inte heller att bevisa!) Jag nöjer mig med att vara nyfiken på och fascinerad av fenomenet. Nu kommer vi nog inte längre i vår diskussion. Ha det bra Ouuuuups!


Posted by Ouuuuups Tue, April 08, 2014 20:20:57

Det är just det jag menar ni som tror på detta ni kan aldrig bevisa att det går att snacka med dom på andra sidan. Gör det så att vi skeptiker får oss en rejäl smäll att vi har haft fel. Eftersom du inte kan skicka ett klipp där du visar att dom verkligen gör sitt jobb rätt så är jag fortfarande skeptisk till detta.

Så hon kan ha kontakt med dom levande också att hon visste att ni skulle ses någon gång i framtiden? Varför ville hon att du skulle få kontakt, om du nu inte är ett medium själv? Du som är så insatt har säkert hört talas om Cold Reading, man kan tydligt se när det används men är man totalt ointresserad och inte vill se hur dom luras så är det ok att man vill bli lurad.

Hur jag vet det? Tittar du inte på programmen eller? Varje gång dom säger att dom vill träffa någon så kommer dom och det kommer alltid någon ande i programmet. Fan vad du gör bort dig nu. Hur vet du att det alltid kommer andar när dom ska göra ett program frågar du. Har du någon gång sett ett program och det har inte varit en ande där?

Jag börja undra om du ens heter Zelma det kanske är Caroline själv som sitter och skriver. Var du imponerad. Det är konstigt att medierna alltid ha samma spöken och dom säger alltid samma saker. Men det är klart är man lättlurad så kan man lätt lura brallorna av vem som helst.

Posted by zelma Tue, April 08, 2014 20:04:45

Ouuuuups,

Du är för härlig! Allt måste vara på dina premisser, eller hur? Om de i andevärlden har ett sätt att kommunicera med medier, då säger Ouuuuups: Nej det duger inte, ni ska göra på det sätt som jag bestämmer och kan godta!

Jag är inte ett medium och i kontakten med Lena berättade hon spontant om en person som hon sa namnet på och som jag skulle få kontakt med och som visade sig bland böckerna på ett bibliotek, (det var alltså ingen person i andevärlden). Det dröjde sex år innan jag träffade personen.

Hur vet du att det alltid dyker upp andar när de ska göra ett program? Och att det alltid är de andar de vill ha kontakt med?


Och jo, visst märkte jag att vi har olika uppfattningar :-)
Jag är imponerad av både medierna och andevärlden.

Posted by Ouuuuups Tue, April 08, 2014 17:35:05

Det största beviset hade väl ändå varit att säga direkt jag bodde fem mil härifrån. Haha och du menar att det skulle vara ett bevis, det kunde Elisabeth mycket väl själv se att den garderoben inte var från 1700 talet. Varför skyddar medierna så mycket, vadå man hade inte så lång res väg den tiden, vad är det för svar? Hon visste inte vad hon skulle säga hon kom inte på något.

Du sa att jag vill va polis men du går ju runt och är medium. Jag måste bara fråga dig, var det du som ville ha kontakt med en person när Lena sa att hon såg ett bibliotek?

Alltså märkte inte du direkt att vi hade olika uppfattningar? Det var väl därför du skrev till mig? För att jag hade andra åsikter, som du själv läste.

Som sagt skicka ett klipp där dom får fram ett exakt förnamn och det ska inte vara att dom säger Ingrid och sen heter personen Inger utan det ska vara fullständigt namn. Skicka gärna inte någon med Terry ha man sett en ha man sett alla. Se här:
http://www.youtube.com/watch?v=Vsc095dt7Qc

Jag såg avsnittet idag och jag kommer från Göteborg, dom var i Gemla och när dom sa det så sa jag direkt att nu kommer mediet nämna leksaks affären Micki.
Ja han sa det inte rätt ut men han sa ett snickeri ett litet och det är så förutsägbart att han skulle nämna det han vet mycket väl att leksaksaffären Micki ligger i Småland i Gemla.

Tycker du inte att det är konstigt, du säger själv att " Det är ingen automatik i detta så att det går att beställa fram speciella andar på kommando.
Eftersom vi inte vet hur det fungerar i andevärlden får vi finna oss i att kommunikationen är skör.
Men ändå dyker det alltid upp andar i programmet och dom som familjen vill ha kontakt med. Jävligt konstigt.

Posted by zelma Tue, April 08, 2014 17:13:44

Ouuuuups,

Anden ville väl visa på att gardeoben inte fanns i huset på den tiden, kanske som ett bevis för att han kunde veta detta som ande. Och mediet menade möjligen att man inte brukade ha så lång resväg till sitt arbete på 1700-talet.

Och som sagt, det finns ingen automatik i att kommunikationen med andevärlden alltid fungerar. Det kan vi som jordbor inte göra något åt för närvarande.

Du och jag har helt klart olika uppfattningar om medier, så kan det vara med mycket. För mig betyder inte det något. Jag tycker Det okända och liknande program är intressanta.


Posted by Ouuuuups Tue, April 08, 2014 10:59:09

Ja fast det är ju aldrig något som stämmer in precis.

Det går säkert jätte bra, men varför skulle han vilja att garderoben skulle bort i familjens rum? Han har inte ens bott i det huset. Du sa att man kunde knyta namnet till orten, fem mil bort är absolut i inte samma ort. Namnet Gustav Pousette är inte ett helt ovanligt namn. Vad menade hon med om det är 1700 så jobbar man tre mil bort? Vad fan prata hon om?

Du har ju uppenbarligen inte sett avsnittet. Är det inte jävligt konstigt att alla tre barnen helt plötsligt är där? Men han fattar fortfarande inte att det är hon som är mamman ( kom inte med någon dålig ursäkt för när han vet att det är hon som är mamman så säger barnen hälsa mamma ) och han frågar henne hur mycket vet du, han ska precis berätta vad som hände barnen när hon måste avslöja att det är hon som är mamman och då kan han inte berätta mer för hon var ju där. Fatta att allt bara är fuffens.

Jag är polis det kanske ha sin förklaring på allt!

Posted by zelma Tue, April 08, 2014 01:24:09

Varför måste det vara exakt? Det är mest mattetal som är exakta.

Varför kan en ande inte vara i ett hus fast den har bott i ett annat hus fem mil därifrån i sitt jordeliv? Det går nog alldeles utmärkt. Det finns medium som sagt namn också för den delen. Du verkar inte förstå vad telepati är. Det går att skicka tankar, bilder, förnimmelser, känslor mm. Systempåsen förmedlades väl som en bild, vad är det med det? Det är ju mediet som tar emot informationen, inte du, så du behöver inte bekymra dig om det.

Angående Terry: just de andarna kom väl inte vid det tillfället. Det är ingen automatik i detta så att det går att beställa fram speciella andar på kommando.
Eftersom vi inte vet hur det fungerar i andevärlden får vi finna oss i att kommunikationen är skör.

Bortsett från pengarna som du missunnar medierna; varför funderar du på de här programmen så mycket? Människor blir lurade, säger du. Så du vill vara en polis mot medier och andevärlden? Tough job!

Posted by Ouuuuups Mon, April 07, 2014 22:53:38

Om jag ska vara ärlig verka det inte som att du har studerat så mycket du heller för då skulle du inte kunna bli så lurad som du blir.

Du hör själv hur det låter va? Hon såg en massa böcker på ett bibliotek, så spöket visade ett bibliotek för henne alltså är det inte lättare att säga dom orden varför fick hon inte fram ett universitet också? Det är aldrig exakta utan det är som när medierna ser ett I och säger ett namn te.x Ingela, sen kolla produktionen upp det och då var det en som hette Ingrid kan det varit hon som vårt medium fick kontakt med. Förmodligen inte, kan dom inte ens förmedla sitt riktiga namn eller SÄGA DET för det verka inget spöke kunna. Dom kan visa rebusar, bibliotek, visa systemkassar men inte visa sitt riktiga namn. Är det inte konstigt? Det är som när Caroline frågar Pierre om spöket namn, nä han vill inte prata om det nu. Haha!

Jo tack det avsnittet har jag sett och det var det pinsamt. Att spöket skulle visa en påse och en 1, är det inte lättare att säga sitt namn. Eller är det helt omöjligt?
Då kanske du också kommer ihåg när Caroline vill att hon ska säga ett årtal och hon säger 17000 och då måste man jobba tre mil ifrån? Sen byter hon samtals ämne om att det ska ha funnits hus där och att huset är så gammalt. Du kanske kommer ihåg att det var ett spöke som hade bott fem mil bort som ville att familjen skulle ta bort sin garderob i deras rum.

Vad fick dom påsen ifrån? Överbevisa mig, skicka ett klipp och beskriv hur bra dom gör det? Och då ska det inte vara när något medium fråga personerna rätt ut och få svar den vägen utan det ska där du bevisar att dom kan sin sak.

Som jag trodde kunde du inte kommentera den frågan om Terrys sittning för du vet själv hur pinsamt det är. Mamman som är med i programmet verka ju inte ens tro på det.

Posted by zelma Mon, April 07, 2014 22:06:08

Ouuuuups,

Jag vet inte hur mycket du har studerat om andevärlden och medialitet men det verkar inte vara så mycket. Naturligtvis finns det inga materiella foton i andevärlden. Bilder, meddelanden mm förmedlas telepatiskt. När Lena Ranehag berättade för mig om människan med dubbelnamnet och det säreget stavade efternamnet sa hon också att hon såg massor med böcker i ett stort gammalt bibliotek. Människan det handlade om vistades stor del av sin tid på ett universitetsbibliotek vilket jag fick veta senare.

Du kan inte ha sett alla program för då skulle du minnas avsnittet med Elisabeth Lannge då hon fick andens namn som en rebus: Påse - e + 1, löd rebusen. Hon prövade med att säga detta gång på gång och resultatet blev Pousette, ett efternamn som gick att knyta till orten. Vad gäller pengar så får människor lägga sina pengar på vad som helst, det är frivilligt vad man är intresserad av.

Angående Vendela så visade anden på missbrukare genom att förmedla bilden av systempåsen till henne.


Posted by Ouuuuups Mon, April 07, 2014 20:36:39

Är det jag som är barnslig, du tycker inte att medierna går runt och larva sig och låtsas se och prata med en massa spöken? Att dom lurar folk på pengar, att dom som verkligen vill träffa någon från andra sidan bara bli lurade. Medierna låtsas att dom pratar med en anhörig? Är inte det bara elakt?

Hur kan spökena visar medierna bilder? Tog dom med sig en massa foton över till andra sidan?
Hur kommer det sig att dom aldrig ha sagt ett helt namn i programmet? Det har aldrig hänt, utan då ha det varit en bokstav som ha blivit en fullträff.
Prata inte om Lena hon är nog den sämsta av dom alla efter Camilla.

Som sagt så har jag också trott på detta. Du kan ju lika väl som jag ändra inställning till att allt bara är bluff. Kolla på sittningen med Terry när han träffar en mamma som har förlorat sina tre barn i tsunamin. Nej du kan inte skylla på att Terry har en dålig dag, det var denna filmen som gjorde att jag insåg vilket fuffens det är. Han prickar inte ett rätt. Kolla också på när Vendela säger att det står alkoholister utanför fönstret på systempåsar. Jag visste inte att systemet fanns på andra sidan ;)

Posted by zelma Mon, April 07, 2014 20:18:36

Ouuuuups,

Jag förstår att du har ett intresse för andevärlden och föreslår att du börjar söka själv. Att visa intresse genom att gå till attack är bara barnsligt.

Din fråga om hur andarna kan visa t.ex en bokstav hänger samman med att mediet mottar det i sitt medvetande, liksom bilder och annat. De kan också säga hela namn. Du nämner Lena Ranehag och hon meddelade mig vid tillfälle ett helt namn, varav förnamnet var ett dubbelnamn och efternamnet hade en säregen stavning.

Att det kan uppstå viss förvirring beror ibland på att det är flera andar som meddelar sig samtidigt och det kan vara svårt att särskilja. En del andar kanske inte har förmåga att meddela sig lika klart som andra och då blir det förstås svårare för mediet också. Ett medium kan förstås liksom alla andra ha en bra eller dålig dag och så är det kanske för andarna också.

Och nej, jag försa mig inte angående att kolla vampyrfilm; då vet man att det är påhittat och allt blir mycket enkelt för dem som vill ha det så.


Posted by Ouuuuups Mon, April 07, 2014 19:29:51

ZELMA!


Du verka tro att detta är det ända avsnittet jag sett. Jag har också trott på detta
och berömt medierna för vilket jobb dom gör. Men jag har kommit på att allt bara är fake. När man väl börja se det så ser man det så tydligt.

Hur menar du att " Spökena " visa en bokstav? Hur kan dom skicka runt en massa bokstäver men ändå inte skicka sitt hela namn då? Medierna påstår sig att prata med spökena dom kan säga allt utom sitt eget namn. Medierna säger sånt som nästan alla människor har och därför passar det oftast in.

I detta avsnittet jag såg idag, frågade Lena mannen i familjen är det en man som du känner som gått bort? Hade han inte svarat där hade hon inte kunnat gå vidare med alla ljug. Terry säger, är din morfar på andra sidan och får svar ja, då är det direkt han för det skulle absolut inte kunna vara någon annan. Hur kan Terry veta att det är någons morfar eller farfar om det ska vara som du beskriver genom känslor eller initialer, för " Spöket " ge ju knappast en bokstav på M eller F för han är ju inte bara Morfar eller Farfar till alla utan har förmodligen fått egna barn också.

Ni som tror på detta kan ju sluta med att, du vågar inte tro på det du vill inte inse att det finns spöken. Jag har aldrig sagt att det inte finns, utan det jag säger är att jag tror inte att medier kan se folk från andra sidan.
Det känns som att du för sa dig lite där, vampyr film haha det är lika påhittat som det okända. Så du vill helt plötsligt att jag ska titta på sånt som inte finns. Bra där.

Posted by zelma Mon, April 07, 2014 18:32:52

Ouuuuups,

Intressant att läsa det du skriver. Du verkar tro att medium ungefär ringer upp ett mobilnummer till andevärlden och sedan är allt klart för kommunikation. Tyvärr är det mer komplicerat än så. Informationen kan komma som bilder, halva meningar, initial av ett namn, känslor av olika slag såsom sorg eller glädje, sjukdomskänsla som berättar vad anden led av för åkomma, glimtar av händelser från det liv anden hade på jorden mm . Allt det där ska sättas ihop så att det blir begripligt. 3 eller 4G klarar inte att upprätta en linje så att precis allt blir solklart, tyvärr.

Vi som är intresserade av detta har stor behållning av den här typen av program. Uppenbarligen är du också mycket intresserad eftersom du dels tittar på programmen, dels skriver kommentarer här på bloggen. Du retar upp dig för att du inte begriper dig på det hela och då blir du irriterad, för du är inte en sån person som orkar fundera och forska på egen hand om det här. Skit i Det okända och liknande program och köp Allers eller kolla en vampyrfilm istället, det är ju så mysigt!

Posted by ouuuuups Mon, April 07, 2014 14:11:47

Nu kan jag inte vara tyst längre. Detta börjar verkligen bli riktigt pinsamt.
Jag tittade på ett avsnitt idag ( ni kan ta bort kommentaren " att du behöver inte titta på det, jag gör hur fan jag vill med det ) Det handlade om en kille som förlorat sin bror i Estonia. Lena Renhag ska ta reda på vem det är som spökar i familjens hus.

Först är mannen 50 år sen ser hon familjens reaktion, nja han kanske inte är så gammal. Hon säger sen att den personen familjen vill ha kontakt med medlar till ett annat " spöke ". Att han som dom vill ha kontakt med har gått över till andra sidan och därför måste medla. Caroline föreslår att Lena ska få ett föremål av brodern. VARFÖR ska hon få det, bara för att Lena inte får fram något så ska dom hjälpa henne. Sen när Lena fått fram att det var hans bror DÅ helt plötsligt är han där och kan prata hur mycket som helst. Då säger hon han har gått över men är ändå här. Jaså nu är han plötsligt där, hur ska Lena har det egentligen? När Lena har hittat på färdigt frågar hon mannen i huset, får jag bara fråga vad din bror hette? Ja för det fick inte Lena fram såklart eftersom att hon aldrig hade någon kontakt på riktigt.

I början av avsnittet när familjen berättar själva, så säger familjen att det känns som att man blir puttad ut härifrån ( då visar dom en vedbod/ förråd. Lena säger sen inne i huset i ett datarum, här vill man inte vara det känns som att man inte får vara här. Självklart blir det en FULLTRÄFF! Fast det inte var det rummet familjen hade menat.

Posted by Till Caroline Thu, March 27, 2014 22:51:02

Haha nä det kan ju vara svårt att veta vad man åt. Ja det är en repris från 08 eller något. Det var två röda hus på en gård, deras dotter bodde i ett eget hus. Nja, känsligare tror jag inte utan mer som att han hittar på och ha en låtsas kompis, som barn kan ha. Kändes lite som ett försvar eftersom att jörgen inte kände av denna kvinnan. Jag tycker det är lite konstigt att medierna kör till vissa platser eller ta tåg för det är enkelt att googla om staden innan och sen säga att det ha varit en fabrik här innan och en man omkom. Lätt som en plätt att hitta. Ta en ögon bindel på dom och ta bort den när dom är utanför huset. Nä just det då kan man ju inte veta saker i för väg och då är det ju svårare att verka smart om man inte ha något att gå på ;) Tycker inte du också att det är konstigt att Jörgen inte hör namn men han hör allt annat som spöket säger att han blir döv när det kommer till namn ?

Posted by Caroline Giertz Thu, March 27, 2014 19:56:30

M, jag minns faktiskt inte. Vi har spelat in typ 200 program och jag kommer knappt ihåg vad jag åt till frukost i morse. Var det en gammal repris, kanske? Men jag har svårt att tro att Jörgen hånade någon och jag har också svårt att se vad autism har med saken att göra. Tänkte jag kanske att han var mer känslig än andra barn? Har faktiskt ingen aning ...

Posted by Till Caroline Wed, March 26, 2014 15:14:07

Oj vad slarvigt jag sktivit. Son ska det naturligtvis vara :) Såg många fel men hoppas du kan tyda mitt slarv.

Posted by Till Caroline Wed, March 26, 2014 14:45:38

Hej Caroline!
Jag ha några frågor jag fråga dig om. Jag tittade på ett program av det okända idag, ni var hos en familj som hade en sån som ofta ropade namnet Berit när han kom nära dörren.

Det jag inte fattar är att Jörgen fick inte fram denna Berit när han var där och det tyckte familjen var konstigt, men då sa du till Jörgen att han ( pojken ) är autistisk kan det ha med saken att göra. Vad menar du med det? Han som alla andra barn kan ha låtsas kompisar och sen hade väl Berit bott i huset? Klart att han kanske förknippar huset med Berit.

Sen en sak till. Jörgen sa att den kvinnan han fick fram hette Greta och något mer sen var det en kvinna som hade bott där som hette Gerda och han inte är bra på namn att han inte hör namn så bra? Men alltså han hör ju allt annat andarna säger, hur kommer det då sig? Han pratade om någon ombyggnad av något i området hur kunde han fatta det då och höra exakt dom orden? Det verka lite skumt om han hör allt annat men när det kommer till namn är det omöjligt att höra.
I detta avsnittet som många andra får han inte fram något, utan pratar bara på av det han ser. Sen såg man också när Jörgen frågade familjen, känner till vad jag pratar om ( när han nämnde ombyggnaden ) och dom svarar Ja, så ser man man hur han hånar dom och skrattar eftersom han prata snacka ju bara skit ärligt talat.

Tacksam för hur du ser på allt detta. Jörgen prata alltid om samma och han mår alltid ILLA så fort han går in i ett hus.

MVH M

Posted by Andrea Sun, March 23, 2014 14:59:08

Tack för en jätte fin blogg ska jag börja med att säga!

Snart är det öppningsdags för min spålinje, Där kan man ringa in och spå sig via energier. Helt nytt och unikt sett med 100% garanti. Vill du blogga om detta så får du mer än gärna gör det. Mer information hittar du på min facebooksida. In och gilla! :) Tack på förhand fina du! <3

https://www.facebook.com/pages/Sp%C3%A5domskonst/671521799575342?fref=ts

(på min facebooksida kan du även välja att länka din blogg, så andra människor får tillgång till att läsa om dina tankar och funderingar) Tack igen <3


Posted by Ingrid Sun, March 16, 2014 00:16:31

Tänk om ännu fler kunde stå upp och stå för just det här med förkortad arbetstid. Jag jobbar själv som förskollärare och skulle så väääl se en förändring där åtminstone en i familjen arbetar lite mindre. Det hade både barn och förälder mått bra av.

Posted by Ingrid Sun, March 16, 2014 00:16:26

Tänk om ännu fler kunde stå upp och stå för just det här med förkortad arbetstid. Jag jobbar själv som förskollärare och skulle så väääl se en förändring där åtminstone en i familjen arbetar lite mindre. Det hade både barn och förälder mått bra av.

Posted by Lis Sat, March 15, 2014 03:57:32

Håller helt med, det här har jag själv ansett länge. Ven ska bestämma vad som är bäst för vem, förutsättningar och personliga omständigheter varierar från person till person. Vi är inte stöpta i samma form och värdet av att vara en emanciperad kvinna kan inte ligga i antalet timmar som tillbringas på en arbetsplats. Det är ju tvärtom ett nedvärderande av "typiska" kvinnosysslor som att vara hemma med sina barn, som om det inte hade samma värde som den som lönearbetar 40 timmar i veckan. Istället kanske man snarare borde vända på perspektivet och uppgradera tiden som tillbringas hemma med barnen. För det är ju inte omöjligt att även pappor hellre vill dra ned på arbetstiden och vara hemma mer. Jämlikhet är väl att alla alternativ är mycket lika värda.

Posted by Ingela L. Fri, March 14, 2014 14:08:34

Företaget Brath i Örnsköldsvik betalar för åtta timmars arbetsdag men de anställda jobbar bara sex timmar. VD Maria Westling tror på modellen och att glada anställda jobbar mer effektivt.