Shit happens

Shit happens

oändligt universum

TeorierPosted by Caroline Giertz Sat, September 27, 2014 11:46:51
Lyssnade på Filosofiska rummet för ett tag sen. Där pratade man om vårt oändliga universum med bland annat brillianta Max Tegmark. Man konstaterade att vårt universum förmodligen är mycket större än man tidigare trott.
Ehhh?!?!
Men ingen tog upp den självklara frågan - hur kan ett universum som redan är oändligt plötsligt bli ännu större?
I ett oändligt universum borde väl allt finnas? Förr eller senare? En planet där gäddor flyger runt, röker lakritspipor och bestämmer budgeten genom att räkna stjärnfall? En planet där det finns tusen nya universum i små stenar. Och en värld där jag inte ligger däckad i den första influensan sen förra tusentalet. Med diesel i lungorna och syrasnor i näsan. Måste vara alla lymfkörtlarna de tog bort som försvagat immunförsvaret ... Men jag tar det som en man - det vill säga - tycker oerhört synd om mig själv. (Man får skämta så när man är född på 50-talet.)
Fick fruktsallad och glass till frukost. Och ligger och tittar på våra Panium-stenar med mikroskåp. De är så oerhört vackra ...
De ser ganska lika ut på utsidan - men kan vara helt olika under mikroskåpet. Jag undrar verkligen vad det är han hittat, Pan. "Andra män säger att de vill ta ner stjärnorna till den de älskar. Jag älskar dig så oerhört mycket att jag har gjort det." sa han nyss när jag frågade. Så det är inte alls synd om mig. Och jag har väldigt roligt när jag gör smycken av dem.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bengt Nilsson Mon, November 10, 2014 17:45:56

Pratade inte Max om multi-universa...? Det är ju hans bag s.a.s. Att det antagligen(?) finns ett "oändligt" antal universum och att det är anledningen till, att det någonstans i dem... för eller senare... måste uppstå liv exakt som detta på vår planet. Det är därför allt är så finstämt och nästan otroligt "uttänkt". För otroligt för att slumpen skulle skapa det här.... i ett enda universum alltså. Men.... i ett oändligt antal... så inträffar ju allt för eller senare.... Vilket Tegmark tror....