Shit happens

Shit happens

dagens lada

LadanPosted by Caroline Giertz Wed, October 29, 2014 16:49:52

Det finns en litet rum som nästan går att bo i. Just som jag målat väggen i en färg som matchar den fina kakelugnen kommer sotaren och säger att den måste rivas. Den är livsfarlig. Den ruttna grunden har fått den att spricka inuti. Dessutom har den ingen som helst förstärkning i golvbjälklaget.
Suck.
Men så hittade vi delar till en kakelugn i samma färg, bland bråten i grunden som Gud glömde. Och Pan kom på en lysande ide - vi murar in bitar från den, som en jättemosaik, bakom den lilla spis vi sätter in istället.
Gud, vad jag älskar den mannen.
Idag har vi lyft en bjälkbjässe som vilade på lösa tegelstenar. Det tog flera timmar. Och jag fick en balk i huvudet när domkraften vek sig. Men nu står den där och ännu några meter är säkrade.

Nån som vill byta en kakelugn mot en stabil domkraft?

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by xyz Tue, November 11, 2014 01:04:38

Ja, väldigt synd på kakelugnen. Hörnet såg så fint ut, och sådana där fyrkantiga, är inte det en gammal och rätt ovanlig typ? Men ibland kanske bara det lilla är möjligt. Det verkar ju som ett hästjobb med det huset i alla fall, och de flesta skulle väl bara riva det. Om det inte ger god karma att rädda gammal skönhet så vet inte jag…

Posted by Morgan Sat, November 08, 2014 20:33:03

Tråkigt att ta bort en kakelugn. De är fina och ger rummet personlighet.

Posted by Eva Fri, October 31, 2014 18:56:27

Vilket jobb du har gett dig på! Jag tycker du är modig. Lycka till med bygget.