Shit happens

Shit happens

livshjälp

AllmäntPosted by Caroline Giertz Wed, January 28, 2015 15:44:14
Hälsade på en vän i förra veckan och det stod kartonger i trapphuset. Han sa att det var grannens och att de stått där några dagar. Han sa att hon var 80 år gammal och att det var konstigt att hon inte tagit hand om dem enär hon var en noggrann människa.
Jag sa att det kanske hänt henne något.
Han sa att hon kanske låg död därinne.
Vi rös och tittade på varandra och på den stängda dörren.
Jag sa att vi borde kolla.
Han sa att han skulle göra det i morgon. Inte nu.
Jag sa att vi skulle göra det nu, i morgon hade hon kanske dött. Om hon nu ramlat omkull och blivit liggande, alltså.
Vi knackade. Inget svar. Vi knackade igen. Inget svar.
Han böjde sig ner och kollade in genom brevlådeinkastet och började skrika. Hon ligger där, fan hon har ramlat! Tänk om hon dött?!?!
Han böjde sig mot inkastet igen. Hon levde.
"Hur är det med dig? Kan du resa dig? Nej, ligg kvar, vi ordnar hjälp."
Hon ville inte ha hjälp. Vi ringde 112 i alla fall och polisen bröt upp dörren och ambulansen körde henne till sjukhus. Där är hon kvar än. Det visade sig att hon hade legat i sin lägenhet flera dagar och kissat och bajsat på sig och skämdes kanske så att hon hellre dog än att nån hjälpte henne ...

Ha koll på era grannar. Ta hand om varandra. Ingen borde få ligga flera dagar innan nån hittar henne.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Luna Thu, January 29, 2015 18:21:25

Hjälte!!

Posted by IHS Thu, January 29, 2015 09:23:41

Tur att hon överlevde! För något år sedan upptäcktes en man som legat död i sin lägenhet i ett år, det var en ensam man utan släkt eller umgänge och av argentinskt ursprung. Det uppmärksammades också i utländsk press och påven, också från Argentina, fick reda på det och blev mycket upprörd över den ensamme mannens öde och det anordnades möte mellan påven och en representant för Sverige. För ett halvår sedan stod en notis i tidningen om en dam i Karlstad som legat död i sin lägenhet i TVÅ år. Hördes påven av då?