Shit happens

Shit happens

Första kollektionen

Smycken & PaniumPosted by Caroline Giertz Tue, February 10, 2015 21:28:30
Det började med cancern, som ni kan läsa här. Min älskade hittade de där mystiska stenarna, som förtrollat oss sen dess. Vi har plockat dem i snö, regn, månsken och sol. De flesta har en bränd skorpa - som ibland faller bort och ibland sitter som berget. Men det spelar ingen roll hur stenlika eller kolsvarta de är när de ligger i marken - de liksom ropar på oss och vi vet vilka som är vilka - bland vanliga stenar lockar de oss och nästan ber om att bli hämtade. Jag kan inte förklara det.


Gröna, nästan svarta emellanåt. Med ett skimrande inre.


Vi tittar på dem i ett mikroskop och deras inre universum är - magiska. Jag älskar dem.

Vi har hundratals bilder, och några filmer där det rör sig i dem. Jag kan inte förklara det heller. Men det finns så mycket man inte kan förklara men ändå glädas åt ...
Så vad ska jag göra med denna skatt? Jag har börjat göra smycken.
Och nu har jag fått ihop en första kollektion, kallad Help. Elva hängen som alla har en liten diamant i tennet. Idag lämnade jag den i en butik, Olars Ullas butik på Västerlånggatan, och där ligger de nu. Jag är så väldigt stolt.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Alma Wed, February 18, 2015 18:25:30

Kanske har stenarna något med solfenomenet att göra? Jag har också läst att fenomenet på 1500 talet sågs som ett järtecken och någonting märkvärdigt, som hon skriver under din blogg.

Posted by Caroline Wed, February 11, 2015 17:44:23

Så vitt vi kan förstå, efter att ha analyserat dem på ett labb, är det meteoritglas. De har samma specifika vikt som smaragder, men en lite annorlunda sammansättning.

Posted by Maria Wed, February 11, 2015 09:42:43

vilka otroligt vackra stenar. Undrar vad det är för stenar. Har ni kollat upp det?