Shit happens

Shit happens

hjärnans kvicksand

AllmäntPosted by Caroline Giertz Thu, January 14, 2016 10:54:44
Att lära sig "leva i nuet" är nu en av hörnpelarna när vi försöker må lite bättre. Så när en stackars människa äntligen uppnår detta åtråvärda tillstånd - då är det plötsligt värre än nånsin. Jag menar, varenda alzheimerpatient lever ju i nuet. Och hur kul är det?
Så där, kan jag säga. Så där.
Men jag kom på en grej som kan göra pappas "nu" lite bättre, de veckor han är inlagd på sjukhemmet.


Laminerade kort, med text på baksidan, som han har på nattduksbordet. Typ "Du får komma hem på måndag" "De har hittat vatten på Mars" och annat nödvändigt. Han älskar dom. Så det är ett tips, om någon av er har en dement närstående. Ett verktyg för att göra deras "nu" lite tryggare och roligare.

Alba har tagit naturbilderna. Ifall nån undrar. Och jag hittar fyrklövrar var jag går. ifall nån undrar. Och Nano är en knähund. Kanske världens bästa.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eva Fri, January 15, 2016 13:59:14

Så himla smart! Och man kan kanske lägga till musik ( som finns i vissa Gratulationskort) eller lukter? Lavendel, kaffebönor etc? Allt som stimulerar sinnet är bra ju! Men kort på nära och kära är ju fantastiskt! Något man kan göra när man hälsar på är att ta ut dem i friska luften en runda, då kommer minnet också lite igång! Demenssjukdomar är ju anhöriga som lider mest, när den sjukes personlighet försvinner in i dimman!