Shit happens

Shit happens

månadens tyck

PolitikPosted by Caroline Giertz Sun, July 10, 2016 16:50:46
Samhället blir alltmer polariserat, flyktingfrågan och integrering rör om i vänskapsgrytan, Facebook-flödet svämmar över av för eller emot-länkar och gud nåde den som råkar dela något utan att titta vem avsändaren är. Och här tycker jag något, som är så viktigt att jag loggar in på bloggen för att dela det med er. Trots sommarvärmen, det rådande bloggöverflödet och allmän letargi.

Nå, vad tycker jag, då?

Jo, jag tycker att budskapet är det viktiga, inte avsändaren. Om man citerar något som Angela Beausang, Charlie Chaplin, Jimmie Åkesson, Batra, min mormor eller Romson så betyder det väl inte att man håller med om allt de står för? Utan tycker att just den grejen är något man vill förmedla? Något som är värt att tänka på?

Men alla är så ängsliga att man bara kan hänvisa till det som är förmedlat av någon som är helt rumsren, i den egna världsbilden. Om det inte är i syfte att håna, då.

Jag tycker ord och fakta borde tala för sig själv. Jag tycker att ju mer man försöker förstå varandra, ju större chans är det att man når en pragmatisk lösning. Det är få som lyssnar men många som gapar. Dreven anfaller, hit och dit, och ängsligheten brer ut sig som mögel på en gammal brödbit. Alla är rädda när grupper ställs mot grupper, ivrigt påhejade av klickhungrig media.

Jävligt jobbigt, helt enkelt.

Ps - Och nu måste jag ju givetvis förmedla något, bara för att håna. "Lagt kort ligger". Vad menar karln? Det är något av det fegaste jag läst ...

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lis Mon, July 11, 2016 04:56:16

Håller med till fullo i dina tankegångar. Lyhördhet och lyssnande behöver få större värde, och eftertänksamhet för att föregripa ordkrig och rigida ställningstaganden. Det primära måste ju vara att finna lösningar som kommer så många till godo som möjligt. Då kan det bli nödvändigt att rucka på uppfattningar och erbjuda flexibilitet och kompromisser. Om föregångarna lagt korten på ett ofördelaktigt sätt och visat sig så illa placerade att de missgynnar sköra delar av samhällskroppen, vore det väl självklart att lyfta och noga lägga om korten efter ens sanna övertygelse och inte låta dem ligga kvar på grund av att föregångare lagt dem. Förändringar är nödvändiga om de ska överensstämma med egna värderinger, för att inte tala om vallöften och rättviseideologi. Som du hör, här är en till som också undrat så att synapserna gnistrat och gått i spinn över "lagt kort ligger". Ja, vad i hela friden menar han??